Home Nieuws Kom jij ons team van vrijwilligers versterken?
25 februari 2021 - Word vrijwilliger van de NVAKom jij ons team van vrijwilligers versterken?

De NVA en de vele activiteiten in het land zouden niet kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers. Het spreekt voor zich dat wij heel blij zijn met onze vrijwilligers. Met hun kennis dragen zij met hart en ziel bij aan ons belangrijke doel: ervoor zorgen dat mensen met autisme volledig kunnen meedraaien in onze samenleving. Vrijwilliger zijn voor het AutismeFonds en/of de NVA is leuk en leerzaam. Je ontmoet anderen, je kunt je ontwikkelen en doen wat bij je past.

Bij de NVA zijn de taken onderverdeeld in drie groepen: Uitvoerende, Coördinerende en Bestuurlijke taken. Begrijpelijkerwijs zijn er meer coördinerende taken dan bestuurlijke en van de uitvoerende werkzaamheden hebben we het meest. Als je je aanmeldt is het soms goed om een periode proef te draaien en zo uit te vinden waar jij het meest nodig bent en je je het beste op je plek voelt.

VACATURES VRIJWILLIGERSWERK

Uitvoerend vrijwilliger

Je helpt mensen die dat het hardst nodig hebben. Bijvoorbeeld als maatje van iemand die eenzaam is of iemand die vragen heeft bij een inloopactiviteit. Of je helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving of iemand met het ordenen van de administratie. Samen met andere vrijwilligers bemens je de regionale activiteiten.

Coördinerend vrijwilliger

Je bent het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Je bent een aanpakker, stuurt en helpt mee. De andere vrijwilligers kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht. Ook zorg je voor de juiste match tussen vrijwilliger en bezoekers/deelnemer en let je op de kwaliteit van het werk.

Bestuurlijk vrijwilliger

Je bent actief in de besturen van onze afdelingen, regio’s en het hoofdbestuur. Daar maak je plannen voor de korte en langere termijn. Daarnaast bedenk je nieuwe activiteiten en doe je aan netwerken of fondsenwerving en dergelijke. Ook onderhoud je contact met de lokale omgeving. Heb je interesse om vrijwilliger te worden en je in te zetten voor mensen met autisme?

Kijk dan eens bij onze vacatures!

 

Sluiten
Word nu lid!