Home Nieuws Kamerdebat over onnodige rijbewijskeuringen
10 december 2019 - NVA in gesprek met GezondheidsraadKamerdebat over onnodige rijbewijskeuringen

Weet je het nog? Vorige week vertrokken er 13 tractoren van de NVA richting het Malieveld in Den Haag. Onze tractoren hebben geen file veroorzaakt, geen gras op het Malieveld kapot gereden, of andere verkeersdeelnemers gehinderd. Nee, want onze tractoren zijn door de postbode gebracht. En misschien klein in aantal, en klein in formaat, de boodschap was er niet minder om. Stop met het discrimineren van mensen met autisme!

We kunnen jullie melden dat de actie een groot succes is. Van verschillende politieke partijen hebben wij bericht gekregen dat de tractoren goed zijn aangekomen en dat onze boodschap helder is overgebracht. Van het CBR hebben we helaas niks gehoord, misschien dat deze tractor niet door de CBR keuring is gekomen…

Kamerdebat

Afgelopen week is de NVA met verschillende Tweede Kamerleden in gesprek om hen te voorzien van de juiste informatie over autisme en verkeersveiligheid. Woensdag voert de Tweede Kamer het debat over het CBR en de stand van zaken over de medische keuringen. Er zijn vele vragen gesteld aan de Minister, onder meer de vragen die door de NVA zijn aangegeven. Ook is NVA-directeur Karol Henke bij het kamerdebat aanwezig.

Lees hier het verslag van dit debat

Daarnaast is er volgende week een grote NVA-delegatie in gesprek met de Gezondheidsraad, het adviesorgaan van de overheid. De NVA zal samen met het NAR en Wouter Staal (NVA ambassadeur en expert op het gebied van Autisme en wetenschappelijk onderzoek) in gesprek gaan met de voorzitter van de Gezondheidsraad.

Ons doel is duidelijk: de boodschap doorgeven dat de overbodige medische rijbewijskeuring van tafel moet!

Oproep

Iedereen die te maken heeft met het CBR, blijf je verhaal naar ons opsturen via info@autisme.nl Elke klacht slaan we op en dat helpt ons om de politiek in Den Haag wakker te schudden.

Sluiten
Word nu lid!