Home Nieuws Nieuwe NVA-filmserie: Autisme Werkt
16 juli 2019 - Drie mensen vertellen over hun zoektocht naar werkNieuwe NVA-filmserie: Autisme Werkt

In Autisme Werkt volgen we in drie afleveringen telkens iemand anders die vertelt hoe het is om te werken met autisme. De personen die centraal staan in iedere aflevering, vertellen over hun zoektocht naar werk en wat het hen heeft gebracht. Hoogte- en dieptepunten worden besproken, net als tegenslagen en momenten die juist erg goed gingen.

Met deze serie willen wij laten zien dat werken met autisme zeker mogelijk is. Soms zijn er wat aanpassingen nodig en soms zullen er momenten minder goed gaan dan gehoopt. Tegelijkertijd zijn er vaak juist bijzondere talenten en mogelijkheden.

In deze eerste aflevering staat Chanel centraal. Deze hardwerkende, Amsterdamse onderneemster weet als geen ander hoe het is om een doel voor ogen te hebben. Na haar werk in de communicatie van een softwarebedrijf en bij een hogeschool, kwam ze terecht in een burn-out. Op advies van haar nicht besloot Chanel te kijken of zij een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) heeft.

Zelfstandige

Chanel besloot online een zelftest te doen die als resultaat had dat zij waarschijnlijk ASS heeft. Hierop is zij naar haar huisarts gegaan, waarop uiteindelijk is gebleken dat Chanel inderdaad autisme heeft. “Ik was eigenlijk heel blij met het resultaat en het gaf me eindelijk duidelijkheid.”

Chanel heeft haar ASS geen moment als iets gezien dat haar in de weg staat. Inmiddels boekt ze succes als ZZP’er. Ze noemt zichzelf de Marketingvrouw en adviseert bedrijven op het gebied van marketing, communicatie en diversiteit. Het gaat nu erg goed met haar, ook na de tegenslagen waarmee zij te maken heeft gehad.

Bekijk hieronder het filmpje van Chanel:

Thuiszitten

In deel 2 staat Manon (37) centraal. Samen met haar man en drie kinderen woont zij in Oss. Na werkzaam te zijn geweest in de financiële dienstverlening, zit zij op dit moment thuis. Bekijk hieronder haar verhaal en de reactie van haar jobcoach:

LinkedIngroep hogeropgeleiden met ASS

De derde aflevering gaat over Carlo Post, een 60-jarige man met asperger. Hij is 28 jaar getrouwd en heeft een dochter (25) en een zoon (22). Na een moeilijke jeugd, met onder andere uit-huis-plaatsing, begint Carlo met het studeren van wiskunde aan de universiteit. Na zijn studie had hij moeite met werk vinden. “Ik solliciteerde op alles wat los en vast zat, met alle desastreuze gevolgen vandien.” Hij voelde zich overspannen. Uiteindelijk vond hij wel werk. Toch moest hij om economische redenen op een gegeven moment weg bij zijn werk in Rotterdam. Bekijk hieronder zijn verhaal:

Sluiten
Word nu lid!