Home Nieuws Wat zijn jouw ervaringen met het CBR?
14 juni 2019 - Belangenbehartiging NVAWat zijn jouw ervaringen met het CBR?
foto Andraz Lazic / Unsplash

Mensen met autisme kunnen sinds mei 2013 voor onbeperkte termijn worden goedgekeurd. Bestuurders met ASS die eerder voor een bepaalde termijn van 3 jaar geschikt zijn verklaard, moeten bij de eerstvolgende rijbewijsvernieuwing nog gekeurd worden. Als het CBR dan een onbeperkte geschiktheidstermijn afgeeft, is er vanaf dat moment geen keuring meer nodig bij de rijbewijsvernieuwing.

Bij twijfel kan de specialist het CBR adviseren om toch een bepaalde geschiktheidstermijn van drie of vijf jaar op te leggen. In dat geval moet je bij de volgende rijbewijsvernieuwing altijd opnieuw gekeurd worden.

Lobbyen

Maar het ene CBR is het andere niet, horen we regelmatig. Ook de kwaliteit van de keuringen is wisselend. Verder vinden wij het vreemd dat mensen met ADHD wél mogen autorijden met medicijnen, terwijl mensen met autisme die dezelfde medicijnen gebruiken, eerst moeten worden gekeurd.

Daarom gaan we praten met het CBR en lobbyen in Den Haag. Om dat goed te doen, zoeken we voorbeelden uit de praktijk. Wat zijn jouw ervaringen met het CBR? Mail ons op info@autisme.nl en vermeld in de onderwerp regel CBR.