Home Nieuws Ook reguliere scholen mogen afwijken van de onderwijstijd
6 juli 2018Ook reguliere scholen mogen afwijken van de onderwijstijd

Vanaf augustus 2018 is het in het reguliere onderwijs mogelijk om af te wijken van de onderwijstijd. Ook wil minister Slob van Onderwijs het mogelijk maken dat leerlingen tijdelijk onderwijs volgen op een particuliere school.  

   afb Afwijken lestijden jul18    

Dit staat in een recente brief over passend onderwijs van minister Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, ChristenUnie) aan de Tweede Kamer. ‘Vanaf 1 augustus 2018 krijgen ook reguliere scholen de wettelijke mogelijkheid om af te wijken van onderwijstijd. Dan kunnen ook kinderen die om fysieke of psychische redenen tijdelijk maar een paar uur naar school kunnen, onderwijs krijgen’, aldus Slob in de Kamerbrief. Tijdens het debat in de Tweede Kamer over passend onderwijs zei Slob afgelopen maandag over deze maatregel: ‘Hier zullen veel mensen heel blij mee zijn. Ik hoop dat het een oplossing is voor thuiszitters.’ In het (voortgezet) speciaal onderwijs is het nu al mogelijk om af te wijken van de onderwijstijd.

In dezelfde Kamerbrief kondigt de minister ook aan dat hij het wettelijk mogelijk wil maken dat leerlingen maximaal één jaar onderwijs volgen op een particuliere school als er nergens anders een passende plek is. ‘Deze maatregel geeft samenwerkingsverbanden de tijd om te komen tot een aanbod voor deze leerlingen in het bekostigde onderwijs.’ Slob zal zijn wetsvoorstel nog dit najaar voor advies voorleggen aan de Onderwijsraad.

Door onze redacteur Julie Wevers

Sluiten
Word nu lid!