Home Nieuws Expositie Jeroen Pomp in Natuurhistorisch Museum Rotterdam
13 juli 2017Expositie Jeroen Pomp in Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Tot en met 20 augustus 2017 is in het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam de tentoonstelling Vruchten, dieren, planten en schoenen – potloodtekeningen van Jeroen Pomp te zien.

Pomp (1985), die autisme heeft en een verstandelijke beperking, is een rijzende ster in de internationale wereld van de outsider art. Zijn werk bestaat uit zeer kleurrijke potloodtekeningen van tropische planten, bomen en dieren. 

Op de tentoonstelling zijn ook de schoenen te zien die Pomp onlangs ontwierp voor het Rotterdamse schoenenmerk Mascolori. In totaal maakte hij vier ontwerpen – van elk ontwerp is zowel een linker- als een rechterschoen gemaakt die apart kunnen worden gekocht. Jochem Grund, oprichter en eigenaar van Mascolori, vindt het werk van Pomp ‘fascinerend’. Grund: ‘In zijn tekeningen zie je vooral veel levensechte exotische planten en dieren, maar opeens duikt daartussen een Mickey Mouse of Donald Duck op, heel grappig en origineel. Bovendien spatten de kleuren er vanaf, net als bij onze schoenen.’ 

Pomp maakt zijn werk in de Rotterdamse Galerie Atelier Herenplaats, gespecialiseerd in het werk van kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Meer informatie: 

http://www.hetnatuurhistorisch.nl/exposities/agenda-overzicht/vruchten-dieren-planten-en-schoenen.html

Artikel over Jeroen Pomp uit Autisme Magazine

 Jeroen Pomp jul17 1

Jeroen Pomp jul17 2

Sluiten
Word nu lid!