Home Nieuws Paralympisch zwemkampioen Marc Evers ambassadeur NVA
22 april 2015Paralympisch zwemkampioen Marc Evers ambassadeur NVA

Marc Evers Ambassadeur 2 Woensdag 22 april ontvangt Swanet Woldhuis, directeur Nederlandse Vereniging voor Autisme de digitale longread (journalistieke novelle) ‘The Great Marc Evers – de kampioen die nooit iets zou kunnen’. Het digitale boek is geschreven door Ivo van Woerden en verschijnt bij uitgeverij Fosfor. Marc Evers is Nederlands grootste Paralympische zwemkampioen en nu ook ambassadeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Zijn verhaal gaat over hoop, over tegen de stroom in durven gaan en doorzetten waar anderen allang waren afgehaakt.

Jongen die nooit iets zou kunnen

Twee jaar oud is Marc Evers als zijn ouders te horen krijgen dat hun zoon nooit zal kunnen praten, tegen een bal zal kunnen trappen of zelfstandig naar het toilet zal kunnen gaan. Hij is autistisch en heeft een verstandelijke beperking, het is bijna onmogelijk om contact met hem te krijgen. De psychiater adviseert opvang in een instelling. Maar daar leggen de ouders van Marc zich niet bij neer, ze zijn razend dat hun zoon zomaar wordt afgeschreven. Achttien jaar later zwemt Marc Evers, de jongen die nooit iets zou kunnen, een wereldrecord en krijgt een gouden medaille om zijn nek.

Voorbeeld voor kinderen met autisme

Swanet Woldhuis, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, is bijzonder trots en verheugd dat Marc Evers zich als ambassadeur voor de Nederlandse Vereniging voor Autisme gaat inzetten. Marc laat zien hoe belangrijk het is dat kinderen met autisme gezien en begrepen worden. Dat geeft het kind, de ouders en zeker ook leerkrachten en begeleiders zoals sportinstructeurs vertrouwen. En juist dat kan tot ongekende prestaties leiden. Woldhuis: “Marc is voor kinderen met autisme een enorme inspiratiebron en laat zien dat volhouden, doorzetten, trainen en passie loont. Met Marc heeft de NVA vanaf vandaag, naast Birsen Basar, een bijzondere ambassadeur in haar team waarmee zij kinderen met autisme in de sport, en in het bijzonder zwemmen en autisme, onder de aandacht wil brengen.” 

De longread The Great Marc Evers is een verhaal over doorzettingsvermogen, over hoop en kracht, over op je intuïtie durven vertrouwen en in jezelf durven geloven. Kijk voor meer info bij: www.uitgeverij-fosfor.nl/longreads

Marc evers zwembad

Sluiten
Word nu lid!