Home NVA regionaal NVA Noord Brabant Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun.

Kijk voor de meest actuele informatie met betrekking tot lotgenotengespreksgroepen, inloopmogelijkheden, activiteiten en ontmoeting op de website van NVA Noord-Brabant/Zeeland

De NVA Noord-Brabant en Zeeland biedt haar leden en niet leden vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen. Met wie je samen kunt ontspannen, bijvoorbeeld op een Auti-Doe-Dag in een pretpark of bij een toneel- of filmvoorstelling. En regelmatig wordt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten gecombineerd met nuttige informatie: tijdens een themadag, congres of een informatieavond in de regio.

Themabijeenkomsten

Meer weten over autisme? In Noord-Brabant en Zeeland worden op diverse plaatsen met grote regelmaat themabijeenkomsten georganiseerd. Autisme en dwang, prikkelverwerking, Autisme en stress etc. zijn enkele voorbeelden van thema’s die behandeld worden.

Gespreksgroepen

NVA Noord-Brabant en Zeeland heeft gespreksgroepen voor verschillende lotgenoten. Denk aan volwassenen met autisme, ouders van of partners van. Deze NVA gespreksgroepen staan onder leiding van een gespreksleider. Dit zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme.

Ontmoeten

Hoe fijn kan het zijn als je niet uit hoeft te leggen wat autisme inhoud. Gelijkgestemde ontmoeten in een ongedwongen omgeving en gewoon even jezelf kunnen zijn. Wij bieden hiervoor op diverse plaatsen in Noord-Brabant en Zeeland activiteiten voor.

 

 

 

 

 • Nieuwe online NVA gespreksgroep voor volwassenen met autisme gaat van startDeelnemers gezocht (volwassenen met (vermoeden van) autisme met normale tot hoge intelligentie)Lees meer

  Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen.
  Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De groep heeft een eigen gespreksleiding, betrokken vrijwilligers die ervaringsdeskundig zijn. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen zij ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten.

   

  Aanmelden

  We gaan starten met een nieuwe online gespreksgroep voor maximaal 6 mannen/vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. De specifieke dag en tijd zal nader bepaald worden in overleg met de deelnemers. Voor meer informatie of wanneer je direct wilt aanmelden kan je contact opnemen met de gespreksleider Jaswir Raghoe via volwassenenmet.nva.online@autisme.nl

  ‎Deelname is gratis! Om voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten op te kunnen blijven komen zijn wij afhankelijk van onze leden en donaties. Mocht je na 2 proefmomenten definitief willen aansluiten bij de gespreksgroep, dan wordt lidmaatschap bij de NVA of een donatie aan het Autisme Fonds op prijs gesteld.

 • Extern - Ontmoeten - IETS DRINKENIets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café. Dit wordt buiten de NVA om georganiseerd.Lees meer

  De Iets Drinken avond

  • Iets Drinken is één keer per maand
  • Altijd op een woensdagavond
  • Begin om 19:00 uur, einde om 23.00 uur
  • Je mag later komen en eerder weggaan
  • Vooraf aanmelden is niet nodig

  Elke avond is er een activiteit: Iets Doen. Dit is wisselend een pubquiz of spellen. Meedoen aan deze activiteit is niet verplicht. Je mag altijd een eigen spel meenemen. Ook als de activiteit pubquiz is, kan er nog een spel gespeeld worden.

  Op een Iets Drinken avond zijn twee vrijwilligers in oranje polo aanwezig.

  Voor locaties en agenda kijk op: www.ietsdrinken.nl

Sluiten
Word nu lid!