Home Lezing dr. Annelies Spek: ‘Autisme en het vinden van de zin van het leven’

Lezing dr. Annelies Spek: ‘Autisme en het vinden van de zin van het leven’

Een lezing over zingeving bij autisme en de nieuwste inzichten over autisme.

Voor mensen met autisme is de betekenis van de term zingeving vaak complex. Door hun gedetailleerde manier van informatie verwerken en hun drang naar volledigheid, willen zij vaak het liefst zo precies mogelijk weten wat de zin is van hun leven. Op de vraag wat het leven zin geeft, is geen eenduidig antwoord te geven. Dit kan lastig zijn voor mensen met autisme, omdat het antwoord onduidelijk is en afhangt van de persoon en context.

Zingeving is een actueel en belangrijk thema in onze maatschappij. Het raakt aan geluk, maar daarmee ook aan ongeluk en geestelijke gezondheid. Bij zingevingsvragen denkt men vaak aan een depressie, waar hulpverleners vervolgens een hierop gerichte behandeling starten. Het is volgens Annelies Spek de vraag of dit altijd passend is.

Deze lezing is geschikt voor zowel professionals als mensen met (een vermoeden van) autisme en hun naasten. Aanvullend op het onderwerp zingeving zal ze tevens de nieuwste inzichten rondom autisme bespreken. Na afloop kunnen er vragen gesteld worden en is er nog voldoende tijd om na te praten.

Meer over de spreker: Dr. Annelies Spek is hoofd van Autisme Expertise Centrum in Eemnes en als klinisch psycholoog, senior wetenschappelijk onderzoeker en auteur verbonden aan vele projecten. Ze heeft dan ook vele boeken en artikelen op haar naam staan.

Praktische informatie

Donderdagavond 21 november 2024
Van 19.30-21.30 uur – inloop vanaf 19.00 uur
Wijkcentrum De Huesmolen (De Huesmolen 60 te Hoorn)
Ticketprijs: NVA-leden gratis / niet-leden €7,50 incl. koffie/thee in de pauze

Vragen? Mail ons: nva.hoorn@autisme.nl

Sluiten
Word nu lid!