Home Agenda Webinar ‘Het Autismepaspoort’ – NVA Hilversum
Webinar ‘Het Autismepaspoort’ – NVA Hilversum
31 mei 202119:30 - 21:00
Noord-HollandOnline via Zoom

Na de zomervakantie begint weer een nieuw schooljaar. Zie je er nu al tegenop om straks aan een nieuwe juf of meester te moeten uitleggen dat jouw kind een beetje anders is? Of maak jij je als leerkracht zorgen hoe je aan de volgende leerkracht (misschien wel op een andere school) moet uitleggen waar hij of zij rekening mee moet houden in het omgaan met jouw speciale leerling? Met het Autismepaspoort kun je een ander laten weten hoe autisme zich bij een kind uit. Op welke gebieden het hulp nodig heeft. Waarvan een kind stress krijgt en hoe een kind zich ontspant.

Het autismepaspoort is een persoonlijk document, dat de ondersteuningsbehoeften van iemand met autisme, op één dubbel A4-tje, in beeld brengt. Zo kan een leerkracht, hulpverlener of andere professional snel zien waarmee hij of zij rekening moet houden. Daardoor zal een leerling of werknemer minder stress ontwikkelen, omdat hij niet wordt over- of ondervraagd.

Suzanne Agterberg – Rouwhorst ontwikkelde het Autismepaspoort. Zij heeft 25 jaar ervaring als leerkracht, intern begeleider en autismespecialist in zowel het basis- als (voortgezet) speciaal onderwijs en is ervaringsdeskundige. Zij is tevens voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs.

Aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden laat ze zien hoe je het paspoort kunt gebruiken in het onderwijs, maar ook in de zorg of op je werk. Suzanne zal ook meer vertellen over de acht ondersteuningsgebieden die vermeld worden op het Autismepaspoort. Naast de kenmerken van autisme staan ook jouw zintuiglijke waarneming, manier van denken, communicatie, cognitie, angsten, emotionele ontwikkeling en je spanning/ontspanning in je Autismepaspoort.

Wil je deelnemen aan dit Webinar? Stuur dan een mail naar nva.hilversum@autisme.nl.Je ontvangt dan een deelname link. We zien je graag op 31 mei!

Na het bijwonen van het Webinar ontvang je een kortingscode waarmee je het Autismepaspoort voor slechts 59 euro kunt bestellen (normale prijs € 89)!

Sluiten
Word nu lid!