Home Agenda Thema-ochtend Zelfstandigheid/zelfredzaamheid – AIC Bergen op Zoom
Thema-ochtend Zelfstandigheid/zelfredzaamheid – AIC Bergen op Zoom
31 mei 202410:00 - 12:00
Noord-BrabantDe Wittenhorst (Lindelaantje 1) 4661 JK Halsteren

Op een gegeven moment komt je kind in een andere levensfase: de jongvolwassenheid. Een fase waarin ze aan het werk gaan en mogelijk op zichzelf willen gaan wonen. Voor ouders is dit een periode waarin ze hun kind steeds meer moeten gaan loslaten. Maar dat is niet makkelijk of vanzelfsprekend als je kind autisme heeft.

Ouders zijn vaak bang dat hun zoon of dochter het overzicht kwijt zal raken en dat dagelijkse handelingen niet goed zullen gaan. Of dat ze geen netwerk hebben om op terug te vallen. De vraag “Wat heb je nodig om zelfstandig te kunnen wonen?,” is daarbij leidend.

Een tip kan zijn om een klein aantal handelingen te kiezen voor een lange tijd. Bijvoorbeeld drie dingen, waaronder ‘jouw stukje tafel opruimen dat jij hebt vies gemaakt’ en je kleren in de wasmand gooien. En daar focus je een poos op. Handelingen moeten inslijten. Is dat eenmaal gebeurd, dan kun je daar weer een volgend stapje aan toevoegen.

Het vergt veel denkwerk van een ouder. Je moet goed nadenken over hoe je iets gaat aanpakken en het belangrijkste is om écht goed na te denken over wat je wil veranderen. Wat kan bijvoorbeeld écht niet of wat moet hij of zij echt kunnen?”

Waar gaan we het deze ochtend o.a. over hebben:

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind/ ik zelf meer zelfredzaam wordt?
  • Succesmomenten
  • Late diagnose autisme
  • Toekomst tiener/jong volwassene met autisme

Deuren open om: 9:45 uur
Uiterste inschrijfdatum: 30 mei 2024 16:00 uur

Entreeprijs:
gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-thema-ochtend-zelfstandigheid-zelfredzaamheid-aic-bergen-op-zoom-31-mei-2024/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!