Home Agenda thema-avond is er sprake van autisme, hoogbegaafdheid of allebei?! – AIC Eindhoven
thema-avond is er sprake van autisme, hoogbegaafdheid of allebei?! – AIC Eindhoven
10 juni 202419:30 - 21:15
Noord-BrabantWijkhuis de Dommel Bennekelstraat 131 5654 DD Eindhoven

Op maandagavond 10 juni organiseert het Autisme Info Centrum (AIC) Eindhoven een bijeenkomst rondom het thema autisme en hoogbegaafdheid met Sabine Kuijpers.
Er zijn verschillende kenmerken van autisme die ook goed passen bij hoogbegaafdheid.
Bepaalde gevoeligheden, manieren van denken en sociale uitingen bijvoorbeeld.
Wat zijn nu die overeenkomsten? En wat de verschillen? Is het eigenlijk belangrijk om te weten of de uitingen voortkomen uit autisme of hoogbegaafdheid? Wij zijn heel blij dat Sabine Kuijpers een interactieve lezing rondom dit thema komt verzorgen!

Sabine begeleidt vanuit haar buro Metamatica hoogbegaafde (dubbel bijzondere) kinderen, jongeren en hun ouders. Zelf is ze moeder van drie dubbel bijzondere kinderen: hoogbegaafd met
autistische trekken en leerproblemen. Vanuit de wens om haar kinderen te kunnen begeleiden heeft ze zich na een studie bedrijfseconomie omgeschoold tot hoogbegaafdheids- en autismecoach en dan specifiek op het gebied van ‘leren leren’.

In het eerste deel van de avond zal er, na een voorstelrondje, inhoudelijk ingegaan worden op autisme en hoogbegaafdheid. Na de pauze zal Sabine haar persoonlijke ervaringsverhaal vertellen als ouder van haar eigen kinderen. Waar is zij tegenaan gelopen en hoe is zij daar mee omgegaan? Welke wegen heeft zij bewandeld en hoe gaat het nu met haar kinderen? Er is de hele avond alle ruimte voor interactie en het stellen van vragen.

Deze avond is geschikt voor iedereen die zelf of in zijn omgeving te maken heeft met autisme en hoogbegaafdheid. Ouders, grootouders, broers, zussen, andere familieleden, maar ook zorgprofessionals zijn van harte welkom! Als je nog vragen hebt, kun je mailen naar coordinatoreindhoven@nva-nb.nl
Hopelijk ga je aan het einde van de avond naar huis met het gevoel dat je weer wat meer inzichten en handvatten hebt gekregen!
19:20 ontvangst
Uiterste inschrijfdatum: 7 juni 2024 16:00 uur

Entreeprijs:
5 euro voor niet leden (NVA leden gratis)

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-thema-avond-is-er-sprake-van-autisme-hoogbegaafdheid-of-allebei-aic-eindhoven-10-juni-2024/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!