Home Agenda Symposium ‘kunsteducatie en autisme’
Symposium ‘kunsteducatie en autisme’
8 mei 202317:30 - 20:30
Noord-HollandDijkspark 6, 1019BS Amsterdam

Op maandag 8 mei, van 17:30 tot 20:30, organiseert Mediamatic een openbaar symposium over kunsteducatie en autisme. We nodigen jullie van harte uit om bij

Dit evenement is in eerste instantie bedoeld voor autistische studenten en kunstenaars en docenten, maar iedereen die geïnteresseerd is om te leren is ook van harte welkom. Ons doel is om een veilige ruimte te creëren voor studenten en kunstenaars om hun ervaringen te bespreken, advies uit te wisselen en bestaande initiatieven en potentiële formats voor het bevorderen van gemeenschap en inclusiviteit binnen kunstinstellingen te delen. Studenten krijgen ook de kans om professionals in de kunstwereld te ontmoeten die zich als autist identificeren, en hun verhalen te horen. Het symposium is de aftrap van een reeks evenementen waarmee we hopen dit gesprek verder uit te breiden en verdere inclusiviteits initiatieven in heel Nederland mogelijk te maken. Hoewel het symposium specifiek gewijd is aan inclusiviteit bij autisme, geloven we ook dat het zal helpen om kunstonderwijs in zijn geheel toegankelijker te maken.

Autisme ambassadeurs van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) zullen aanwezig zijn om hun ervaringen te delen met het programma “Iets Eten”, een doorlopend initiatief voor autistische studenten om samen te komen. Docenten Gerard van Wolferen en Claudia van den Hoeven (HKU) zullen enkele paden en instrumenten delen voor het initiëren van dergelijke praktijken binnen kunstinstellingen, en Mirjam Pol (studentendecaan aan de KABK) zal ingaan op de barrières die autistische studenten gewoonlijk tegenkomen en die studievoortgang en welzijn belemmeren, en delen welke ondersteuning momenteel beschikbaar is. Aan het eind van de avond is er ook een optreden. De formele presentaties zullen in het Engels zijn, terwijl de tafelgesprekken zowel Engels- als Nederlandstalig zullen zijn.

Het evenement wordt georganiseerd door het team van het A/artist-programma, een project van Mediamatic dat kunstenaars en ontwerpers die zich identificeren als/met het ASS- of ADD-spectrum samenbrengt. Het programma is gedurende 3 jaar ontwikkeld en richt zich op het organiseren van regelmatige rondetafelsessies en het publiceren van artikelen die voortkomen uit deze discussies. U kunt de evenementpagina bezoeken op onze A/artist Blog die we binnenkort zullen updaten met een volledig symposiumschema en andere updates.

We hopen u te zien op 8 mei! Als u vragen heeft, kunt u een e-mail sturen naar a.artist@mediamatic.nl.

Aanmelden kan via deze link

Sluiten
Word nu lid!