Home Agenda Symposium “Autisme in uw gemeente”.
Symposium “Autisme in uw gemeente”.
30 maart 202000:13 - 00:17
Noord-HollandRaadhuis Haarlemmermeer, Raadhuisplein 1, Hoofddorp

Tijdens de autismeweek (28 maart- 4 april) organiseert het Netwerk autisme Amstelland en de Meerlanden in samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer een symposium over autisme.
Doel van het symposium is het delen van kennis en ervaringen en het creëren van verbinding tussen gemeenten, organisaties en mensen met autisme en hun naasten.
Het symposium is voor mensen die werken bij de diverse gemeenten in de regio Haarlemmermeer en Amstelland, organisaties, mensen met autisme en hun naasten en andere belangstellenden.

Programma:
13.00 uur Zaal open
13.30 uur We starten het programma met de opening door wethouder mevr. M. Booij.
Tijdens het plenaire gedeelte vinden de presentaties: “Wat is autisme” en de landelijke pilot “levensloop-begeleiding” bij autisme plaats.
Na een pauze starten de volgende workshops (op inschrijving):
1. Levensverhaal; Pascal van IJzendoorn vertelt zijn levensverhaal. Hij is schrijver van het boek “Help ik ben een autist, ik was het al voordat ik het wist”
2. In gesprek met; Ouders van kinderen met autisme. Wat betekent het hebben van een kind met autisme voor ouders en andere gezinsleden, welke knelpunten ervaren zij met hun kind in het dagelijks leven: thuis, op school, studie, vrije tijd en werk? Deze workshop is bedoeld voor professionals.
3. Autisme ervaren; Met ervaringsoefeningen meer inzicht in autisme
4. Prikkels; Over- en onderprikkeling bij mensen met autisme.
Duur van de workshops is 60 minuten
Na de workshops is er een plenaire terugkoppeling en afsluiting. We eindigen de middag met een netwerkborrel.

Aanmelden is verplicht (per persoon aanmelden): klik hier

Sluiten
Word nu lid!