Home Agenda Nu ook in Deurne: Lotgenotencontact ouders van kinderen met autisme – AIC De Peel
Nu ook in Deurne: Lotgenotencontact ouders van kinderen met autisme – AIC De Peel
14 mei 202419:30 - 21:00
Noord-BrabantGerardushuis (Parkstraat 2) 5752AP Deurne

Wat kun je verwachten van AIC De Peel? Als je zelf, je naaste of je kind autisme heeft kan dat een uitdaging zijn. Je hoeft dat aan ons niet uit te leggen. Onze vrijwilligers weten wat het is, want ze hebben zelf autisme of hebben een naaste of kind met autisme. Al onze vrijwilligers zijn ervaringsdeskundigen.

Wat heeft AIC De Peel te bieden?
We organiseren vanaf 14 mei elke 2e dinsdag van de maand een lotgenotencontact moment voor ouders van kinderen met autisme. Een kind met autisme kan een behoorlijke impact hebben op de gezinssituatie. Ook het naar school gaan kan lastig zijn of het vinden van goede begeleiding voor je kind.
Hoe ga je hiermee om? Welke uitdagingen kom je tegen? Hoe vind je de balans tussen de opvoeding van een kind met en een kind zonder autisme? Hoe zorg je voor voldoende tijd voor jezelf?
Met elkaar gaan we hierover in gesprek. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen, herkenning te vinden bij elkaar en tips uit te wisselen.

In het eerste deel van de bijeenkomst kan je zelf inbrengen waar je op dat moment behoefte aan hebt. Daarna gaan we wat dieper in op een bepaald thema dat we gezamenlijk bepalen tijdens de bijeenkomst. De bijeenkomst wordt begeleid door vrijwilligers die vanuit hun eigen achtergrond te maken hebben met autisme in het gezin. De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en je kunt per keer bekijken of je wilt aansluiten.

Heb je vragen, dan kun je mailen naar coordinatordepeel@nva-nb.nl. of naar onze gespreksleider via
aic-depeel@nva-nb.nl Op onze website www.nva-nb.nl kun je meer informatie terugvinden over onze regio NVA
Noord- Brabant/ Zeeland.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-ontmoetingsochtend-voor-ouders-aic-eindhoven-3-april-2024/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!