Home Agenda Lotgenotencontact vrouwen Coping strategieën – AIC Roosendaal
Lotgenotencontact vrouwen Coping strategieën – AIC Roosendaal
11 november 202209:30 - 11:30
Noord-BrabantWijkhuis de Wieken Gezellelaan 45 4707 CC Roosendaal

Op 11 november 2022 organiseert AIC Roosendaal een lotgenotencontact voor vrouwen met autisme. Gespreksthema: ‘coping strategieën’. Hoe ga je om met problemen en stress? Dat is voor iedereen anders en per situatie verschillend.

Iedereen maakt gebruik van verschillende coping strategieën om met situaties om te gaan. Coping kan probleem gericht zijn door bijvoorbeeld het probleem op te lossen. Of emotiegericht, waarbij je de manier waarop je naar het probleem kijkt verandert. Bij mensen met autisme wordt vaak camouflage gebruikt als coping strategie, vooral bij vrouwen met autisme is dit het geval.
De gevolgen van camouflage zijn vaak groot. Uitputting, angst en depressie kunnen uiteindelijk leiden tot een autistic burnout.

Tijdens het eerste deel van deze ochtend zal onze vrijwilligster Linda haar persoonlijke verhaal vertellen over hoe zij in een autistische burnout kwam. Na de koffie/thee pauze gaan we met elkaar in gesprek.

Aanmelden kan via www.nva-nb.nl

Let op:
Mocht u verhinderd zijn, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend dit zo snel mogelijk aan ons door te geven, zodat wij eventueel een ander kunnen toelaten. Verder zal AIC Roosendaal de richtlijnen die gelden volgens de RIVM volgen.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-lotgenotencontact-vrouwen-coping-strategieen-aic-roosendaal-11-november-2022/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!