Home Agenda Lotgenotencontact vrouwen autisme bij meisjes – AIC Roosendaal
Lotgenotencontact vrouwen autisme bij meisjes – AIC Roosendaal
11 juni 202109:30 - 11:30
Noord-BrabantWijkhuis de Wieken, Gezellelaan 45, 4707 CC te Roosendaal

Op 11 juni a.s. organiseert AIC Roosendaal een lotgenotencontact ochtend voor vrouwen met autisme. Tijdens deze ochtend zullen we een film bekijken van autisme TV met als thema Autisme bij meisjes. Veel meer jongens dan meisjes hebben autisme.
Komt dat misschien omdat autisme bij meisjes vaak niet wordt gezien? Inmiddels blijkt wel dat autisme bij meisjes anders tot uiting komt.

Maar hoe zit dat dan?
Gast in dit programma is onder andere dr. Kirstin Greaves-Lord, onderzoekster van het Erasmus MC en Yullius. Zij doet onderzoek naar meisjes en autisme. Zij zal dieper ingaan op de gedragsverschillen tussen jongens en meisjes met autisme.

Ook te gast is Evelien Sorenson – Huijssen, trainer van jongeren met autisme enmoeder van een dochter met autisme. Zij vertelt over haar praktijk als professional en als moeder.

In het programma wordt ook een video interview getoond met Lidwine de Jong, 21 jaar. Zij vertelt over haar autisme en hoe dat lange tijd niet werd gezien. Met elkaar gaan we in gesprek na de film . Het is fijn om ervaringen met elkaar te kunnen delen.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-lotgenotencontact-ouders-aic-roosendaal-11-juni-2021/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!