Home Agenda Lezing Hoe is het om autisme te hebben?
Lezing Hoe is het om autisme te hebben?
30 juni 202214:16 - 14:16

Kom naar de informatieavond met schrijver Pascal IJzendoorn.

OOSTERWOLDE Op 26 februari komt Pascal IJzendoorn, schrijver van het boek ‘Help ik ben een autist! Ik was het al voor ik het wist.’ vertellen hoe het voor hem is om autisme te hebben. Daarna zit Pascal in een panel met mensen die zelf autisme hebben en/of ouder zijn van een kind met autisme. Er is dan volop de mogelijk om hen vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

Schrijver Pascal IJzendoorn vertelt:

‘Al van jongs af aan lukte het mij niet om mee te komen met mijn leeftijdsgenoten. Ik was anders en viel daardoor al snel buiten de groep. Dit was een reden voor verschillende hulpverleners om zich over mijn doen en laten te buigen. Eens waren ze het niet met elkaar waardoor mijn diagnose kaartenbak snel gevuld werd. Totdat ik, op mijn 32e, de diagnose kreeg, die paste bij al mijn klachten: autisme.’

Samen met Ans Ettema tekende Pascal zijn levensverhaal op in het boek: ‘Help, ik ben een autist! Ik was het al voordat ik het wist.’ Daarin vertelt Pascal hoe hij zijn verleden heeft ervaren, welke wegen hij heeft moeten bewandelen en hoe hij zichzelf nu staande houdt in deze maatschappij.

Wat is autisme?

Bij mensen met autisme werkt de informatieverwerking in de hersenen anders. Alles wat bij mensen via de zintuigen binnenkomt, wordt op een andere manier verwerkt en dat brengt vaak specifieke talenten en vaardigheden met zich mee.

Autisme zie je niet aan de buitenkant, maar het heeft grote invloed op iemands leven. Hoe groot en op welke manier precies verschilt per persoon en ook per levensfase. Autisme kent vele gezichten!

Georganiseerd door NVA regio Friesland

De lezing wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) regio Friesland. De NVA is een vrijwilligersvereniging die zich bezig houdt met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt.

‘Door begrip en herkenning over autisme te vergroten, helpen we mensen met autisme en hun naasten zichzelf te kunnen zijn en optimaal tot hun recht te kunnen komen’, zegt Kirsten Adema voorzitter NVA regio Friesland.

 

Datum:                Woensdag 26 februari 2020

Tijd:                      19.15 – 21.30 uur

Entree:                Gratis

Plaats:                Activiteitencentrum De Miente, Snellingerdijk 39, 8431 EJ Oosterwolde

Informatie:        www.autisme.nl/activiteiten/regio/friesland/

 

Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met Kirsten Adema T: 0620005031 of nva.regio.friesland@gmail.com

Sluiten
Word nu lid!