Home Agenda Lezing help ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist – AIC Eindhoven
Lezing help ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist – AIC Eindhoven
28 november 202219:30 - 21:30
Noord-BrabantWijkcentrum de Dommel “Beethovenruimte” Bennekelstraat 131 5654 DD Eindhoven

Op maandagavond 28 november organiseert het AIC Eindhoven een lezing met Pascal van IJzendoorn als spreker.

Pascal van IJzendoorn (1982) is bestuurder van de NVA Noord-Holland en schrijver van het boek, ‘Help ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist’. Pascal kreeg op zijn 30e de diagnose ASS na een lang zorgtraject voor diverse andere diagnoses. Hij deelt zijn ervaringen met als doel mensen meer te leren over autisme. Tijdens de bijeenkomst zal hij aan de hand van voorbeelden uit zijn eigen leven uitleggen wat autisme voor hem inhoudt. De focus ligt hierbij op de nieuwe inzichten die er inmiddels zijn rond autisme.
“Uit ervaring weet ik dat een diagnose autisme krijgen een startpunt is van een zoektocht naar jezelf en de juiste ondersteuning. Iets wat ik als een enorme puzzel heb ervaren. Er wordt zoveel hulp aangeboden, maar wat past er bij jou?

Mijn focus ligt vooral op ontwikkeling en niet zo zeer op het bestrijden van een stigma. Eigenlijk probeer ik hier niet over te praten maar het tegendeel te bewijzen.”

De avond is bedoeld voor iedereen die in zijn of haar leven te maken krijgt met autisme. Na de presentatie is er voldoende ruimte voor het stellen van vragen.
Je bent van harte welkom!

Entreeprijs:
5 euro voor niet-leden, NVA-leden gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-lezing-help-ik-ben-een-autist-ik-was-het-al-voordat-ik-het-wist-aic-eindhoven-28-november-2022/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!