Home Agenda Lezing Claudia Hovers – AIC Eindhoven
Lezing Claudia Hovers – AIC Eindhoven
6 februari 202319:30 - 21:30
Noord-BrabantWijkcentrum de Dommel “Cavalliruimte” Bennekelstraat 131 5654 DD Eindhoven

Op maandagavond 6 februari organiseert het AIC Eindhoven weer een lezing! De titel van de lezing van Claudia Hovers maakt meteen al nieuwsgierig: ‘Als je het niet ziet, dan is het er niet?’

Claudia Hovers schrijft al haar hele leven. Als kind voor de lol, later ook professioneel als webredacteur, copywriter en columnist. Dit voorjaar kwam haar eerste boek uit: Planeet liefde. Het is een verhaal voor iedereen vanaf 12 jaar over liefde en je anders voordoen. Planeet Liefde is een confronterend en tegelijkertijd hoopvol verhaal waarin herkenbare thema’s als verliefdheid, angst, scheiding, vriendschap, worstelen met de eigen identiteit en grensoverschrijdend gedrag aan bod komen. Het verhaal maakt duidelijk dat een open, begripvolle en nieuwsgierige manier van communiceren cruciaal is. Zeker voor de kwetsbare, onopvallende kinderen. Met de herkenbare thema’s uit het boek maakt Claudia ook het onderwerp autisme toegankelijk.

‘Wat ogenschijnlijk makkelijk lijkt, kan onzichtbaar moeilijk zijn’

Claudia heeft een volwassen dochter met autisme. Ze weet uit ervaring dat autisme vaak niet op tijd wordt (h)erkend. Door het goed kunnen camoufleren en aanpassen is herkenning bij meisjes, in tegenstelling tot bij de meeste jongens, heel lastig. Wat dan ogenschijnlijk makkelijk lijkt, kan onzichtbaar moeilijk zijn. De verborgen kwetsbaarheden leiden helaas vaak tot angst, depressie, problemen bij het reguleren van emoties en eetstoornissen.
Kennis over autisme en weten welke ondersteuningsbehoeften nodig zijn, kan veel verkeerde afslagen en leed voorkomen. Het wél tijdig herkennen is bittere noodzaak.

In deze lezing zal Claudia haar boek als leidraad nemen om te vertellen over meisjes en pubers met autisme en hun belevingswereld. De lezing zal je meer bewust maken van de positieve invloed die je kunt hebben.

“Word je bewust van de positieve invloed die je kunt hebben.”
Je bent van harte welkom om deze lezing bij te wonen!

Entreeprijs:
5 euro voor niet-leden (NVA-leden gratis)

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-lezing-claudia-hovers-aic-eindhoven-6-februari-2023/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!