Home Agenda Het webinar ‘Minder stress, minder autisme’ – AIC Hoofddorp – 12 november
Het webinar ‘Minder stress, minder autisme’ – AIC Hoofddorp – 12 november
12 november 202019:15 - 21:30
Noord-HollandZoom

Met Saskia Buma en Marjon Kuipers

Wereldwijd weten wij niet wat autisme nu precies is. Er zijn veel verschillen in hoe mensen met autisme hun autisme beleven. Wat mensen met autisme wel gemeenschappelijk hebben is de mate van stress-gevoeligheid die over het algemeen hoger ligt dan bij mensen zonder autisme. Overprikkeling of stress wordt regelmatig ervaren als een gevolg van autisme.

De wetenschap op het gebied van stress, trauma, hechting en leefstijl in relatie tot autisme en andere DSM-diagnostiek is nog volop in ontwikkeling, maar het is wel duidelijk dat we niet meer om de hoopvolle ontwikkelingen op dit terrein heen kunnen. Saskia Buma en Marjon Kuipers, auteurs van het nog te verschijnen boek ‘Minder stress, minder autisme’ vertellen in dit webinar hier meer over.

Aanmelden is noodzakelijk en kan door een e-mail te sturen naar aichoofddorp@gmail.com. Het webinar wordt via zoom aangeboden en na aanmelding ontvang je een link waarmee je deelnemen. Het webinar start om 19.30 en de ‘wachtkamer’ is geopend vanaf 19.15 uur.

Marjon Kuipers is sinds 2008 eigenaar van De Plan B Academie en De AutismeAcademie Nederland, het trainingsbureau op het gebied van autisme en houdt zich dagelijks bezig met autisme en aanverwante stressgevoeligheden. Regelmatig schrijft ze artikelen over autisme, stress en de werking van het brein en verzorgt ze lezingen op het gebied van emoties & stress.

Saskia Buma is sinds 2017 hoofdtrainer bij De AutismeAcademie Nederland en vanaf 2008 actief in de “wereld van autisme”. Ze heeft de Stichting Raeger Amsterdam, een centrum voor kinderen met autisme die nog niet naar school kunnen, mede opgezet en gemanaged en was daarnaast oprichtster en directeur van de landelijke stichting Mama Vita (voor moeders van kinderen met autisme).

Sluiten
Word nu lid!