Home Agenda Filmavond ‘Typisch Matty’ in Terneuzen
Filmavond ‘Typisch Matty’ in Terneuzen
2 april 202019:45 - 22:30
ZeelandBuurthuis De Kameleon (Leliestraat 30) Terneuzen

Binnenkort is het weer Autismeweek. NVA Zeeland organiseert in deze week een filmavond over ouderen en autisme. De film die vertoond zal worden is ‘Typisch Matty’.

Over ouderen met autisme is nog niet zoveel bekend. Er is een groep mensen met autisme die grotendeels goed gefunctioneerd hebben, werk, een partner, wellicht een    gezin. Pas als er veel dingen veranderen, pensioen, de partner valt weg, en door het ouder worden minder flexibel worden, kunnen er problemen komen. Vaak wordt niet onderkend dat het om autisme gaat, en worden er diagnoses gesteld als dementie, depressie, angststoornis, of onverklaarde lichamelijke klachten.                                        

Toen de echtgenoot van Matty Doze overleed ontstonden er langzamerhand steeds meer problemen. Haar dochters maakten zich steeds meer zorgen, en uiteindelijk kreeg Matty op 82-jarige leeftijd de diagnose autisme. Het proces van puzzelen, wat er met haar aan de hand was, en het zoeken naar een goede woonplek voor haar was een moeizaam en zwaar traject. Twee van haar dochters, Monica en  Petra hebben besloten om een documentaire te maken over Matty, en over de zoektocht die zij doormaakten, om zo hun kennis te delen met anderen. Ook een aantal deskundigen op het gebied van ouderen en autisme hebben aan de documentaire meegewerkt.

Behalve voor mensen met autisme en hun familie, is de film uitermate interessant voor zorgverleners in  de ouderenzorg.

Na de film zullen we met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp.

Meld je aan >>

Sluiten
Word nu lid!