Home Agenda Fietsexcursie naar het voormalig militair vliegveld in Havelte
Fietsexcursie naar het voormalig militair vliegveld in Havelte
1 augustus 202011:00 - 15:30
Drenthe, OverijsselZorgboerderij De Maargies Hoeve, Kallenkote 19, Kallenkote

Op zaterdag 1 augustus wordt door de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme) Steenwijkerland in samenwerking met Martijn Botter een fietsexcursie naar het voormalig militair vliegveld in Havelte georganiseerd. Martijn kan heel boeiend vertellen over de Tweede Wereldoorlog. Het vliegveld in Havelte is ten tijde van de 2e wereld oorlog aangelegd. Deze fietstocht brengt je langs restanten van bunkers, munitieopslag, bunkers, arbeidskamp(en), monument, lazaretten, voormalig politiegebouw en vooral het vliegveld zelf, van wat er nog te zien is. Het belooft een historische fietstocht te worden, langs vele interessante plekjes, met een ervaren gids die vertelt hoe het vliegveld tot stand kwam en hoe het leven eruit zag destijds. Dus ben jij geĂ¯nteresseerd in geschiedenis en vind je het leuk om de geschiedenis te herleven? Fiets dan mee op zaterdag 1 augustus.

 

Aanmelden (verplicht) kan via: nva.steenwijkerland@gmail.com of tel/whatsapp: 06-24129063. Verzamelen voor de excursie om 11.00 uur bij Zorgboerderij De Maargies Hoeve, Kallenkote 19, Kallenkote. Vertrek om 11.15 uur. Afsluiten van de fietsexcursie is rond 15.00 – 15.30 uur

 

Deelname is dit keer gratis. Dat is inclusief koffie/thee bij vertrek en terugkomst. Drinken en lunch voor onderweg zelf meenemen!

Iedereen mag meefietsen, dus heb je geen ASS/ADHD! Ook dan ben je van harte welkom.

Het aantal deelnemers is maximaal 8!!