Home Agenda Digitale thema-avond ‘Autisme anders bekijken’ – AIC Utrecht
Digitale thema-avond ‘Autisme anders bekijken’ – AIC Utrecht
31 maart 202119:30 - 21:30
UtrechtOnline

Spreekster:
Suzanne Agterberg-Rouwhorst

In deze interactieve lezing neemt Suzanne Agterberg-Rouwhorst de deelnemers mee in de onzichtbare wereld die autisme heet. De acht thema’s die op het autismepaspoort staan komen allemaal aan bod. Dit zijn de werkelijke oorzaken van gedrag van kinderen met autisme. Pas als je deze (h)erkent, en daar je gedrag (en de omgeving) op aanpast, kun je passend onderwijs (of zorg) bieden. Het gaat dan bijvoorbeeld over de emotionele ontwikkeling, de zintuiglijke waarneming en de manier van communiceren. Aan de hand van herkenbare en vaak confronterende voorbeelden worden de deelnemers gestimuleerd om onder de waterspiegel te kijken bij de benadering van deze kinderen. De acht ondersteuningsbehoeften die worden behandeld zijn voortgekomen uit Suzanne’s (prijswinnend) master-onderzoek en worden uitgebreid beschreven in haar boeken ‘Autisme anders bekijken’ en het psycho-educatie boek ‘Vind je eigen weg met jouw autisme’. Suzanne heeft niet alleen een zeer brede theoretische kennis, maar heeft ook 25 jaar onderwijservaring én is ervaringsdeskundige. Juist deze combinatie wordt door deelnemers als zeer prettig ervaren.

Suzanne is autismespecialist met 25 jaar onderwijservaring in regulier en speciaal onderwijs. Zij schreef twee boeken over autisme en ontwikkelde het autismepaspoort. Zij is voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs. De combinatie van haar zeer brede theoretische kennis, praktijkervaring en het feit dat zij zelf ervaringsdeskundige is, ervaren deelnemers als zeer boeiend en inspirerend.

Entreeprijs:
Geen

Aanmelden via:
E-mail: aicutrecht@nvaregio.nl
(vermeld in de mail de volgende gegevens: datum van de activiteit waaraan u wilt deelnemen, uw voor- en achternaam en uw organisatie wanneer u namens een organisatie deelneemt)

Aanvullende informatie:
Alleen na bevestiging kunt u deelnemen en U ontvangt een link om in te loggen bij deze activiteit.

Sluiten
Word nu lid!