Home Agenda Diagnose autisme (ASS) en dan? Informatie-uur met Nico Busger op Vollenbroek
Diagnose autisme (ASS) en dan? Informatie-uur met Nico Busger op Vollenbroek
30 november 202010:00 - 11:00
Overijsselin spreekkamer ''De Spinnerij'' op de 1e etage van Kulturhus Borne

Vanaf 2 november is er elke 2 weken een gratis spreekuur voor mensen die met autisme te maken hebben. Op een maandagochtend, van 10.00-11.00 uur. Locatie: in spreekkamer ”De Spinnerij” op de 1e etage van Kulturhus Borne.

I.v.m. coronaveiligheid is er momenteel geen inloopspreekuur, maar vindt het spreekuur voorlopig plaats op afspraak. De afspraak kunt u maken door een mail te sturen naar: Nico Busger op Vollenbroek > nicobusger@gmail.com

 

Mensen die de diagnose autisme (ASS) krijgen, hebben veel vragen. Dat geldt ook voor de familie en hun omgeving. Veel puzzelstukjes vallen in elkaar wanneer er een diagnose komt, maar daarnaast komen er ook veel vragen als, hoe ga ik er mee om, waar vind ik informatie en wie kan mij helpen bij de dingen waar ik tegenaan loop. Wat heeft degene met ASS nodig om goed te kunnen functioneren, is de belangrijkste vraag.

 

Nico Busger op Vollenbroek is ervaringsdeskundige en heeft als missie zijn steentje bij te dragen aan het beantwoorden van al deze vragen. Nico: ”Ik kreeg de diagnose Asperger toen ik 47 jaar oud was. De jaren daarna waren zeer enerverend en dat gun je eigenlijk niemand. Het meest vervelende is dat je niks aan mijn uiterlijk kunt waarnemen, dat ik hier (soms) last van heb, maar het is wel degelijk aan de orde. Ik wil graag het autisme uit de taboesfeer halen. Door mijn eigen ervaringen met anderen te delen laat ik zien wat er in een dergelijke situatie kan gebeuren. Wij zijn allemaal “mens” met ieder hun eigen hebbelijkheden en onhebbelijkheden. Iets over mijzelf: ik heb een bedrijfseconomische achtergrond (HBO-bedrijfseconomie) en heb vele jaren met veel plezier gewerkt als financieel adviseur/beleidsmedewerker. Ik ben vader van 6 geweldige kinderen en ik woon in Borne.”

 

Overijssel heeft 3 NVA inloopspreekuren. Deze zijn gevestigd in de bibliotheken van Oldenzaal, Steenwijk en Zwolle. Voor openingstijden/activiteiten zie: www.autisme.nl/regio/overijssel

Samen met Mariëtte Essink zijn we begin 2018 gestart met het opzetten van het inloopspreekuur NVA Oldenzaal. Elke maand (behoudens vakanties) wordt de bijeenkomst voor volwassenen met (een vermoeden van) ASS (die ik mag leiden) trouw bezocht. Verder heb ik ook al enkele presentaties gehouden.

 

Sluiten
Word nu lid!