Home Agenda Autisme en passend onderwijs – AIC Amersfoort
Autisme en passend onderwijs – AIC Amersfoort
17 februari 202219:30 - 22:00
UtrechtOnline via Zoom

Suzanne Agterberg is voorzitter van de NVA Expertgroep Autisme & Onderwijs. Zij is autismespecialist met meer dan 25 jaar ervaring in het (speciaal) onderwijs. Daarnaast is zij ook ervaringsdeskundige; in haar gezin speelt autisme een hoofdrol. Zij maakt zich graag sterk voor ‘Anders kijken én anders doen’ als het gaat om onderwijs aan kinderen met autisme. Hiervoor is in haar opinie méér kennis over autisme (in het onderwijs) nodig. Ook moet er meer geïnvesteerd worden in betere en passende ondersteuning op de werkvloer, zodat leerkrachten zélf weer specialist kunnen zijn in hun vak.

Over deze lezing:
Er wordt veel gezegd en geschreven over Passend Onderwijs. In deze lezing neemt Suzanne Agterberg je mee in een beschouwing op Passend Onderwijs en de weg naar Steeds Inclusiever onderwijs, bekeken vanuit het perspectief van de leerling met autisme. Voor de Expertgroep Autisme & Onderwijs betekent inclusie vooral dat je je aanpast aan de leerlingen. Een school hoort gastvrij te zijn: elke leerling is welkom. Inclusie betekent dat je jezelf mag zijn tussen de anderen, en dat je krijgt wat jij nodig hebt, dat je op je eigen manier mee kan doen. Elke leerling is uniek. Elke leerling heeft een eigen profiel. Een inclusieve school hoort ruimte te bieden aan al die unieke, verschillende, leerlingen. Suzanne vertelt graag over waar leerlingen met autisme uniek in zijn, en wat hun ondersteuningsbehoeften in het onderwijs kunnen zijn. Daarnaast laat zij zien waar kansen liggen in de adviezen die er op dit moment liggen richting de overheid, zoals de aandacht voor ‘Ondersteuning en Toerusting’ voor zowel leerlingen als hun ouders én leerkrachten.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
Via email: aic_amersfoort_aanmeldingen@outlook.com.

Let hierbij op het volgende:
Zet in het onderwerp van de mail de datum van de thema-avond en vermeld uw voor- en achternaam en eventueel organisatie.

Sluiten
Word nu lid!