Home Agenda AIC Breda thema-ochtend autisme en pesten – AIC Breda
AIC Breda thema-ochtend autisme en pesten – AIC Breda
9 september 202210:00 - 11:30
ZeelandOntmoetingscentrum De Vlieren Monseigneur Nolensplein 1 4812 JC Breda

Mensen met autisme zijn vaker dan gemiddeld het doelwit van pesten. Dit kan fysiek pesten zijn, zoals slaan en schoppen, instrumenteel pesten, zoals iemands fietsband lek prikken en verbaal pesten, zoals iemand uitschelden. Maar de ergste vorm is het buitensluiten van iemand, het negeren. Zoals nooit gekozen worden in een team en nooit worden uitgenodigd voor een feestje.

Dat is funest voor het gevoel van eigenwaarde. Het moeilijke is: wat ga je zeggen? Geeft iemand een klap, dan is die persoon echt een grens overgegaan. Maar wat als de hele afdeling is uitgenodigd voor een borrel behalve jij?

Bij kinderen met autisme kan het moeilijk zijn om pesten te herkennen.
Hoe weet je of jouw kind gepest wordt? Misschien zijn er veranderingen waar te nemen op emotioneel of fysiek vlak, of is er verandering in gedrag, zoals zich terugtrekken of niet naar school willen.

En wat te doen als je te maken hebt met pesten? Op 9 september gaat ervaringsdeskundige Julia Meeng hierover een korte inleiding geven, waarna we met elkaar in gesprek gaan over dit onderwerp. Een ieder, die in haar of zijn leven te maken heeft met een vorm van autisme, is op deze ochtend van harte welkom.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-thema-ochtend-autisme-en-pesten-aic-breda-9-september-2022/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!