Home Actueel Congres & themadagen NVA AutismeCongres 2019 Typisch Matty: film over autisme & ouderdom

Typisch Matty: film over autisme & ouderdom

still uit Typisch Matty

Still uit de documentaire Typisch Matty

De documentaire Typisch Matty gaat over Matty die pas op 82-jarige leeftijd de diagnose autisme kreeg. Matty had altijd al een ‘gebruiksaanwijzing’. Die werd echter langer en ingewikkelder na het overlijden van haar man. Ze kon zich niet meer goed redden in haar eigen huis. Na een lange en moeizame zoektocht vonden haar dochters Petra en Monica Doze uiteindelijk een geschikte woonplek voor haar.

Gezien worden

Typisch Matty is gemaakt door de jonge filmmaakster Evie Sparidaens, in opdracht van Petra en Monica Doze.  Met deze documentaire willen zij een bijdrage leveren aan de kennis over autisme en ouderdom. Zij hopen dat zoveel mogelijk zorgverleners – zoals huisartsen en werknemers van verpleeghuizen – de film zullen zien.

‘Wij denken dat Matty, en ook ons, veel leed bespaard was gebleven als haar toenmalige huisarts en zorgverleners meer begrip voor en kennis over autisme zouden hebben gehad’, aldus Petra en Monica Doze. ‘Onze missie is dat ouderen met autisme in de zorg worden gezien en de juiste zorg krijgen.’

Hilde Geurts en Rosalien Wilting

In Typisch Matty vertellen Hilde Geurts and Rosalien Wilting – dé Nederlandse specialisten op het gebied van autisme en ouderdom – over de positie van ouderen met autisme in Nederland.

 

Voor meer informatie: www.typischmatty.nl

Sluiten
Word nu lid!