Home Actueel Congres & themadagen NVA-Autismecongres 2022 Samen op weg naar Steeds Inclusiever onderwijs

Samen op weg naar Steeds Inclusiever onderwijs

NVA-Expertgroep Onderwijs geeft lezing over whitepaper

suzanneEr wordt veel gezegd en geschreven als het gaat om het falend ‘passend’ onderwijs aan leerlingen met autisme. ,,De NVA-Expertgroep Onderwijs wil zich graag inzetten als een verbinder en kritisch meedenker tussen en mét al deze meningen. Samen willen wij op weg naar steeds inclusiever onderwijs”, aldus voorzitter Suzanne Rouwhorst.

Voor de Expertgroep betekent inclusie vooral dat je je aanpast aan de leerlingen. Een school hoort gastvrij te zijn: elke leerling is welkom. Inclusiviteit betekent dat je jezelf mag zijn tussen de anderen, en dat je krijgt wat jij nodig hebt, dat je op je eigen manier mee kan doen. Elke leerling is uniek. Elke leerling heeft een eigen profiel. Een inclusieve school hoort ruimte te bieden aan al die unieke, verschillende, leerlingen.

Voor leerlingen met autisme is het heel belangrijk dat ze op hun eigen manier mee mogen doen. In plaats van dat er geprobeerd wordt ze aan te passen aan wat gangbaar is.

De Expertgroep Onderwijs van de NVA heeft een whitepaper geschreven, met daarin een aantal aanbevelingen. Tijdens deze presentatie zal de NVA Expertgroep Onderwijs zich voorstellen.

 

 

Sluiten
Word nu lid!