Home Actueel Congres & themadagen NVA-Autismecongres 2022 SAM stress zelfregie app

SAM stress zelfregie app

NVA AutismeCongres 2022 workshop

NVA congres workshop zelfregie Stress is een constante belemmerende factor in het leven van mensen met autisme. Zij ervaren meer stress dan mensen zonder autisme en zijn minder goed in staat de stress van het dagelijks leven te signaleren en managen.

Samen met 15 cliënten met een autismespectrumstoornis hebben wij (het autisme expertise centrum van GGz Centraal) een app ontwikkeld gericht op stressvermindering, het erkennen en herkennen van de eigen grenzen en het pakken van de eigen regie: de Stress Autism Mate, SAM.

Het wetenschappelijk onderbouwde algoritme in SAM berekent je stressniveau, gevolgd door een persoonlijke stresstip. Het visueel makkelijk te interpreteren dag- en weekoverzicht van SAM toont je wat goed gaat en wat niet goed gaat en maakt inzichtelijk welke patronen er zijn. Het wetenschappelijk onderzoek naar SAM laat zien dat de gebruikers van SAM na 4 weken minder stress ervaren, zich beter in staat voelen zelf hun stress te verminderen, dat de gebruikers zelfredzamer zijn geworden in de omgang met hun stress en dat zij hun kwaliteit van leven beter waarderen.

Gratis app

SAM is een kosteloos te downloaden app en is beschikbaar in Nederland. SAM heeft inmiddels 3000 dagelijkse gebruikers. De data is strikt vertrouwelijk beveiligd en de server staat in Nederland. SAM is een zelfregie app. Sam junior (12-18 jarigen) wordt op dit moment ontwikkeld en zal in het najaar van 2022 beschikbaar komen.

Download deze gratis app vooraf, zodat je tijdens deze workshop meteen mee kunt kijken!

Voor meer informatie over SAM:

https://stressautismmate.nl/nieuws.html

Webinar over stress en autisme en SAM:

https://www.youtube.com/watch?v=hpsGa-EomZU

Interview over de activiteiten van SAM:

https://www.youtube.com/watch?v=laE9gHlh72Q

 

Sluiten
Word nu lid!