Home Actueel Congres & themadagen NVA-Autismecongres 2022 Expertgroep Autisme & Vrouwen

Expertgroep Autisme & Vrouwen

NVA AutismeCongres 2022

Voorzitter Expertgroep Autisme en Vrouwen (EVA). Psycholoog, gepromoveerd op een onderzoek naar de validiteit van patiëntervaringen met GGZ, met ruim 25 jaar ervaring als onderzoeker. Kreeg haar autisme-diagnose na haar werkzame leven. Zet haar ervaring sinds 2007 in als vrijwilliger bij de NVA vanuit haar autisme, levens- en werkervaring.

De kerngroep van EVA bestaat sinds kort, inclusief Annemiek, uit 4 vrouwen: Lianne Greftenhuis, Rianne Jansen en Ingrid Werink. Wij hebben allemaal zelf de autismediagnose. Voor de verbinding met de NVA zijn we aangevuld met Maria Hibma als beleidsmedewerker.

We zullen in grote lijnen vertellen wat onze doelstellingen zijn en hoe wij deze, met gebruikmaking van eigen ervaringen met autisme, maar ook in contact met onze doelgroep: vrouwen met autisme, denken te bereiken. Ook worden de plannen voor het lopende jaar kort uiteengezet.

Tijdens deze presentatie zullen wij ons aan jullie voorstellen aan de hand van enkele persoonlijke ‘grote’ kernthema’s die we zullen verbinden met onze inzet voor EVA ten behoeve van de belangen en behoeften van vrouwen met autisme. Deze kernthema’s dekken lang niet alle mogelijke thema’s, maar wij hopen de zaal te kunnen inspireren voor aanvulling daarop.

Afgesloten wordt met informatie over de werkwijze en vindbaarheid van EVA voor vrouwen die hun diagnose hebben of deze vermoeden.

Sluiten
Word nu lid!