Home Wouter Staal

Wouter Staal

NVA AutismeCongres 2020 ONLINE

foto wouter staalNVA-ambassadeur Wouter Staal (1969) is hoogleraar klinische kinder- en jeugdpsychiatrie bij het Radboudumc in Nijmegen en bijzonder hoogleraar autisme spectrum stoornissen aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden (de Karakter-leerstoel). Ook is hij als kinder- en jeugdpsychiater en als hoofdopleider verbonden aan Karakter, een behandel- en opleidingscentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Gelderland en Overijssel.

Staal vertelt in het interview onder meer over het effect van de coronacrisis op kinderen en jongeren met autisme en over zijn strijd tegen de extra rijvaardigheidskeuringen voor mensen met autisme.

Tot zondagavond 1 november is (in de replay van ons congres) ook een lange versie van het interview met Staal te zien. Hierin gaat hij onder meer uitgebreid in op vroegtijdige interventie bij kinderen met (een vermoeden van) autisme. Zijn hier risico’s aan verbonden? Bijvoorbeeld dat kinderen met autisme al jong leren dat zij zich aan moeten passen en hun autisme maar beter kunnen camoufleren?