Home Codam, free programming college in Amsterdam

Codam, free programming college in Amsterdam

Catherine Madinier vertelt in haar presentatie (let op: in het Engels!) over Codam, een nieuwe, gratis programmeeropleiding in Amsterdam. Codam streeft ernaar een inclusieve school te zijn waar iedereen zich prettig en veilig voelt, ook studenten met autisme.

Codam is geen gewone school: er zijn geen leraren, geen lesroosters, geen klassen, geen deadlines en ook geen sluitingstijden. Studenten leren hier van elkaar en van het internet.

Een vooropleiding, ervaring in de ict of talent voor wiskunde zijn niet nodig als je wilt studeren bij Codam. Wél moeten studenten een selectieprocedure succesvol doorlopen. Stap één van deze procedure is een digitale test op de website van de school. Daarna volgt een intensieve proefperiode van vier weken. 

Codam wordt gefinancierd door de Sofronie Foundation van TomTom mede-oprichter Corinne Vigreux. Het is een ‘filiaal’ van de bekende Franse programmeeropleiding 42 in Parijs, in 2013 opgericht door telecom-miljardair Xavier Niel. Niel had twee doelen: het tekort aan ict-ers oplossen én school drop outs een kans bieden op een goede toekomst.

LET OP: DEZE WORKSHOP IS IN HET ENGELS!

Over Catherine Madinier:

Catherine Madinier is Head of Studies van Codam. Zij volgde de programmeeropleiding 42 in Parijs.

Lees hier ons artikel over Codam

Sluiten
Word nu lid!