Home Van onderwijs naar werk

Van onderwijs naar werk

MBO-instellingen, bedrijven, gemeentes en jongeren bundelen krachten in Transitieroute

Duizenden jongeren met een ondersteuningsbehoefte in het mbo hebben het moeilijk in de overgang naar werk. Binnen school krijgen ze extra ondersteuning, maar in de overgang naar werk staan ze er vaak alleen voor. School en gemeente kunnen helpen, maar weten elkaar vaak nog onvoldoende te vinden. De overgang van opleiding naar werk blijkt daarmee een risicovolle fase in de loopbaan van jongeren met een beperking.

In het project ‘Van opleiding naar werk’ hebben negen mbo-instellingen gewerkt aan praktisch bruikbare aanpakken en een nieuwe visie op een doorlopende overgang van opleiding naar werk: de Transitieroute.

Het doel van de Transitieroute is om gezamenlijk – jongere, mbo-instelling, (leer)bedrijf en gemeente – een route uit te zetten die leidt tot het behalen van het mbo-diploma en hebben en behouden van werk.

Ton Eimers en Jan Raaijman van onderzoeksinstituut KBA Nijmegen vertellen in deze workshop over de aanpak van deze Transitieroute. Ook delen ze graag de ervaringen die inmiddels worden opgedaan in de eerste vier regio’s die met deze nieuwe methodiek werken.

Sluiten
Word nu lid!