Home Schakeljaar maakt overgang naar het mbo makkelijker

Schakeljaar maakt overgang naar het mbo makkelijker

Workshop tijdens NVA AutismeCongres

Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs kunnen met het Schakeljaar op mboRijnland een vloeiende overstap naar het MBO maken. Het gaat om leerlingen met autisme en een diploma theoretische leerweg op zak.

Elk jaar worden twaalf jongeren in dit Schakeljaar begeleid naar een reguliere mbo-opleiding. Het Schakeljaar geeft hen de mogelijkheid om in een kleine groep op een prettige manier kennis te maken met terugkerende elementen in het mbo-onderwijs. Denk aan plannen en organiseren, omgaan met veranderingen en samenwerken met anderen. Maar ze ervaren ook de sfeer en complexiteit op het mbo en maken kennis met de roosters en lesmethoden.

Geïnteresseerde studenten kunnen tijdens het schakeljaar kiezen voor één van de reguliere mbo opleidingen binnen mboRijnland. Als het schakeljaar goed verloopt, kunnen zij daarna met deze opleiding starten.

Het schakeljaar is een samenwerking tussen mboRijnland, het Leo Kannercollege en het REA College. Tijdens deze workshop vertellen Klaas Kuin en Corine Sengers (mboRijnland), Rick van het Maalpad (Leo Kannercollege) en Daphne le Febre (REA College) over hun ervaringen met het schakeljaar.

Corine Sengers (mboRijnland)                                                                                                       Daphne le Febre (REA College) 

Rick van het Maalpad (Leo Kannercollege)       

Sluiten
Word nu lid!