Home Over ons Werken bij de NVA Gespreksleiders Groningen – Drenthe

Gespreksleiders Groningen – Drenthe

Ben jij onze nieuwe gespreksleider?

Autisme heb je een leven lang. De NVA biedt leden activiteiten om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen en met wie je kennis en ervaring kunt delen. In Drenthe en Groningen heeft de NVA gespreksgroepen voor leden.

Een gespreksgroep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De gespreksgroep kan een springplank zijn voor het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

Voor bestaande en nieuwe gespreksgroepen is het regiobestuur op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die actief willen worden als gespreksleiders. Een nieuwe groep kan starten wanneer er genoeg deelnemers zijn.

Assen
Een tweede gespreksleider voor een bestaande groep van maximaal 10 deelnemers met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie. Bijeenkomsten zijn één keer per maand op een woensdagavond in een vaste ruimte in Assen. Belangstellenden draaien drie keer proef met de groep en in gezamenlijk overleg wordt duidelijk of je gespreksleider wilt en kunt worden.

Assen/Beilen
Een tweede gespreksleider voor een nieuw op te zetten gespreksgroep voor ouders van meiden met autisme en een normale tot hoge intelligentie.

Groningen
Een tweede gespreksleider voor een nieuw op te zetten gespreksgroep voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie.

Hoogeveen
Een tweede gespreksleider voor een nieuw op te zetten gespreksgroep voor partners van vrouwen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie.

Emmen
Twee gespreksleiders voor twee bestaande gespreksgroepen voor volwassenen met een vorm van autisme (of een sterk vermoeden hiervan) en een normale tot hoge intelligentie.

Profielschets gespreksleider

  • Lid van de NVA of bereid dat te worden
  • Ervaring met mensen met autisme vanuit gezinssituatie en/of werk
  • Kennis van autisme en van de belevingswereld van mensen met autisme
  • Ervaring met het begeleiden van (gespreks)groepen
  • Geen belangenverstrengeling met werkzaamheden vanuit een eigen bedrijf

Wat kun je als gespreksleider van de NVA verwachten?

  • Ondersteuning van de NVA landelijk en van het regiobestuur Groningen/Drenthe
  • NVA-training voor startende gespreksleiders
  • Training met de andere gespreksleiders
  • Reiskostenvergoeding

Ben jij de gespreksleider die we zoeken?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Irene Molenaar (bestuurslid, 06 – 23 11 00 45)
of Barbara Snabilié (voorzitter, 050 – 535 01 52).
Stuur een e-mail naar nva.gron.dren@gmail.com

Sluiten
Word nu lid!