Home Over autisme Onderwijs Expertgroep Autisme en Onderwijs Sylvia Stuurman

Sylvia Stuurman

Expertgroep Autisme en onderwijs

Ik ben Sylvia Stuurman, 64 jaar oud, met sinds een jaar of drie de diagnose ASS. Ik was al bekend met autisme doordat mijn partner al veel langer de diagnose heeft (toen nog Asperger).

Lang voor mijn diagnose ben ik universitair docent Informatica geworden, bij de Open Universiteit. De aandacht voor onderwijs is bij de Open Universiteit heel groot, omdat het moeilijk is om op afstand en digitaal echt goed onderwijs te geven. Dat is waar mijn hart ligt: goed onderwijs geven, bedenken hoe goed onderwijs werkt.

Mijn persoonlijke missie bij de OU is om docenten te leren wat autisme is, en om het onderwijs zo in te richten dat er geen hindernissen zijn voor wie autistisch is. Bij de OU is dat al in hoge mate het geval, maar het kan altijd beter.

Bij de NVA wil ik eraan bijdragen dat hetzelfde gaat gelden voor het hele onderwijs in Nederland: zo weinig mogelijk hindernissen voor wie autistisch is. Onderwijs zonder hindernissen voor wie autistisch is levert goed onderwijs op voor iedereen. Dat is mijn stellige overtuiging!

Ik draag graag bij aan kennisoverdracht vanuit de praktijk van het WO, als universitaire docent die onderzoek doet naar autisme binnen het WO, die zelf autistisch is, en vanuit de vele contacten die ik met autistische studenten heb. Verder heb ik het vermogen om van een warrig verhaal een goed lopend verhaal te maken: ik draag graag bij aan het op schrift zetten van standpunten of richtlijnen.

Sluiten
Word nu lid!