030-2299800
ZORGPROFESSIONALS

Hulpverleners

 

 

Jaspers tip aan hulpverleners: “doe normaal, pak als vertrekpunt vooral richting mensen met autisme het van mens tot mens contact met respect voor elkaars wederzijdse rollen”

 

Jasper Wagteveld is ervaringsdeskundige en ambassadeur voor de NVA op het gebied van zorg. Hij vertegenwoordigde de NVA onder andere in de werkgroep Zorgstandaard Autisme, die werkte in opdracht van het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz. Jasper: “De Zorgstandaard Autisme is ontwikkeld door een heel brede groep mensen. Het unieke van dit proces is dat niet alleen professionals iets ontwikkelden, maar dat dit echt een co-creatie proces is: met familieperspectief (via het LPGGZ), cliëntperspectief (via PAS), en dat ook de NVA heeft gekozen om niet iemand vanuit beleidsperspectief te laten meepraten maar iemand met autisme. Zelf vind ik het bijzonder eervol dat mij dit gevraagd is.”

Bekijk hier de volledige Zorgstandaard Autisme (autorisatiedatum 20 - 11 - 2017)

Lees hier het verslag van de achterbanraadpleging die door NVA en PAS is gehouden onder mensen met autisme en hun naasten. Doel van deze achterbanraadpleging was het verhelderen en expliciteren van de visie van mensem met autisme en van naasten op wat goede kwaliteit van ggz-zorg is voor mensen met autisme. De resultaten uit deze achterbanraadpleging zijn benut bij de ontwikkeling van de Zorgstandaard Autisme.

 In onderstaand filmpje een impressie van wat de Zorgstandaard Autisme inhoudt:

 

 

 

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.