030-2299800
Onderzoekers & ontwikkelaars


Onderzoekers

 

Aut-There: de sociale app voor én door jongeren met autisme

De sociale app Aut-There is tot stand gekomen samen met een ontwikkelteam van 13 jongeren met autisme. De jongeren op de foto op de homepage maken hier deel van uit. Bekijk de app op: www.aut-there.nl

 

 

 

Nederlands Autisme Register

Het Nederlands Autisme Register (NAR) is opgericht door NVA in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam. Het doel van dit register is om via online vragenlijsten zoveel mogelijk informatie te verzamelen over mensen met autisme in Nederland. Hierdoor kunnen we meer inzicht krijgen in de verschillen tussen mensen met autisme. In het register staan kinderen én volwassenen met autisme ingeschreven. 

Meer informatie: www.nederlandsautismeregister.nl

Academische Werkplaatsen Autisme

De NVA is actief betrokken bij de Academische Werkplaatsen Autisme Reach-Aut en Samen Doen. De NVA denkt mee over de onderzoeksvragen, levert ervaringsdeskundigen, werft deelnemers voor onderzoek en draagt bij aan brede verspreiding van onderzoeksresultaten via haar magazine Engagement met Autisme, de website www.autisme.nl, digitale nieuwsbrief AutiNieuws, social media en jaarlijks Autismecongres.

Meer informatie: www.reach-aut.nl en www.autisme-samendoen.nl

 

[binnenkort vindt u hier meer informatie over wetenschappelijk onderzoek naar autisme in Nederland]

Om de website goed te laten functioneren en te verbeteren gebruiken wij cookies. Als u de website verder gebruikt dan gaat u hiermee akkoord. Zie onze privacyverklaring, die ook geldt als u lid wordt of zich aanmeldt voor nieuwsbrieven.