Home Agenda Thema-ochtend ‘Autisme en prikkelverwerking’ in Roosendaal
Thema-ochtend ‘Autisme en prikkelverwerking’ in Roosendaal
3 april 202009:15 - 11:30
Noord-BrabantDe Kameleon (Gerard ter Borchstraat 51) Roosendaal

Van 28 maart t/m 4 april wordt de Autismeweek weer georganiseerd. Op 3 april is er daarom een extra thema-ochtend in het kader van prikkelverwerking.

Iedereen heeft prikkels, maar voor mensen met autisme kunnen prikkels en prikkelverwerking een hele opgave worden. Prikkels komen binnen via onze zintuigen. Licht geluid, geur, pijn temperatuur zijn voorbeelden van prikkels. 

Personen die geen autisme hebben reageren anders op de prikkelverwerking dan personen die wel autisme hebben. De prikkelverwerking van mensen met autisme is erg divers. Sommige vinden het fijn om veel prikkels te krijgen, terwijl anderen er zoveel mogelijk aan doen om prikkels te voorkomen. Een andere groep neemt teveel prikkels niet waar. Personen met autisme en personen met een verstandelijke beperking lijken extra kwetsbaar te zijn voor prikkelverwerking, wat kan leiden tot problemen op dit gebied.

Tijdens deze ochtend hebben we mevrouw Joyce Jongeneelen – de Leeuw uitgenodigd, hoofdbehandelaar van Trivers, orthopedagoog, GZ psycholoog en registerpsycholoog NIP/ Kinder & Jeugd om over prikkelverwerking te komen te vertellen.,

Onze doelstelling is om het een prikkelarme ochtend te maken, zodat u met veel informatie over prikkels en prikkel verwerking naar huis toe kunt gaan.

Meld je aan >>

Sluiten
Word nu lid!