Home Agenda Thema-avond ‘Pubers en autisme’
Thema-avond ‘Pubers en autisme’
20 juni 201919:15 - 21:30
UtrechtDe Plint (Jozef Israelslaan 20A) in Woerden

Het Autisme Info Centrum (AIC) Woerden organiseert op donderdag 20 juni een thema-avond met de titel: ‘Pubers en Autisme’ in De Plint (Jozef Israëlslaan 20A) in Woerden.

Na een kort welkom om 19.45 uur biedt Nelleke Wassenaar ons een kijkje in het brein, gedrag en vooral het binnenste van een puber met autisme. “Ik zal uitleg geven over wat nu de beperking is en welk gedrag bij de puber hoort. Bij twijfel: kies voor de beperking, dat levert meer op.” Ze zal ons inzicht geven in deze boeiende, maar soms ook lastige leeftijdscategorie. Er is voldoende ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Dat doen we gezamenlijk of in groepjes, afhankelijk van de behoefte bij de aanwezigen.

Nelleke Wassenaar is in september 2011 ook bij ons AIC te gast geweest. Zij was toen werkzaam bij MEE, nu bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Zeist. Ze geeft nog steeds cursussen over pubers en autisme, trainingen voor partners van mensen met autisme en individuele ouder- en partnerondersteuning.

Programma

19.15 uur: Inloop met koffie en thee
19.45 uur: Inleiding door Nelleke Wassenaar
20.30 uur: Pauze
20.45 uur: Vervolg inleiding, ervaringen uitwisselen en vragen stellen.
21.30 uur: Afsluiting

Kosten en aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar aanmelden@autismewoerden.nl. De entree bedraagt voor NVA-leden niets (geef uw lidnummer even door bij aanmelden), voor niet-leden bedragen de kosten € 5,- per persoon (betalen bij binnenkomst) en voor hulpverleners/professionals is dit € 10,- per persoon (vooraf te betalen, u krijgt een factuur). De toegang is inclusief koffie en thee bij binnenkomst en in de pauze.

Hulpverleners en professionals kunnen een bewijs van deelname ontvangen, dit graag bij de aanmeldingen doorgeven, dan ligt het klaar bij binnenkomst.

Locatie

De avond wordt gehouden bij De Plint, aan de Jozef Israëlslaan 20A in Woerden, aan de rotonde bij winkelcentrum Tournoysveld waar de Boerendijk en de Rembrandtlaan op uit komen. Bij het winkelcentrum zijn voldoende parkeerplaatsen

Sluiten
Word nu lid!