Home Agenda Lotgenotencontact ouders thema kinderen met autisme los leren laten – AIC Eindhoven
Lotgenotencontact ouders thema kinderen met autisme los leren laten – AIC Eindhoven
30 januari 202319:30 - 21:30
Noord-BrabantWijkcentrum de Dommel “Cavalliruimte” Bennekelstraat 131 5654 DD Eindhoven

Op maandagavond 30 januari organiseert AIC Eindhoven een lotgenotencontact voor ouders van kinderen met autisme in de leeftijd van ongeveer 12 -20 jaar. Een kind met autisme kan een behoorlijke impact hebben op de gezinssituatie. Ook het naar school gaan kan lastig zijn. Hoe ga je daarmee om? Welke uitdagingen kom je tegen?

Hoe vind je de balans tussen de opvoeding van een kind met en een kind zonder autisme? Hoe zorg je voor voldoende tijd voor jezelf? En hoe kun je je kind zo goed mogelijk begeleiden richting volwassenheid? Aan dit laatste willen we deze bijeenkomst extra aandacht besteden.

Een vraag waar veel ouders mee worstelen is: Hoe laat je als ouder je kind met autisme los?
De balans vinden tussen helpen, ondersteunen en begeleiden enerzijds en loslaten, ruimte en vertrouwen geven anderzijds is vaak extra lastig bij een kind met autisme. Het is fijn om ervaringen te kunnen delen, herkenning te vinden bij elkaar en tips uit te wisselen.

De bijeenkomst wordt begeleid door vrijwilligers die vanuit hun eigen achtergrond te maken hebben met autisme in het gezin.
De bijeenkomsten zijn laagdrempelig en je kunt per keer bekijken of je wilt aansluiten.
Je bent van harte welkom!

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-lotgenotencontact-ouders-thema-kinderen-met-autisme-los-leren-laten-aic-eindhoven-30-januari-2023/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!