Home Agenda Groepsuitje Tentoonstelling ’90 jaar LEGO’ – NVA Hoorn
Groepsuitje Tentoonstelling ’90 jaar LEGO’ – NVA Hoorn
13 mei 202312:00 - 14:30
Noord-HollandMuseum van de 20e eeuw, Krententuin 24, 1621 DG Hoorn

Een aantal keer per jaar organiseert NVA Hoorn een groepsuitje. Dit keer gaan we op zaterdag 13 mei om 12.00u samen naar de tentoonstelling “90 jaar LEGO” in het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn. Lijkt het je leuk om samen met ons deze tentoonstelling te bezoeken? Lees dan onderstaande info en meld je aan via nva.hoorn@autisme.nl

Over de tentoonstelling:
Hoewel het beroemde LEGO-blokje 65 jaar bestaat, is de naam LEGO al 90 jaar een speler in speelgoedland. Ole Kirk Christiansen startte in het Deense Billund in 1932 een bedrijfje. Hij was timmerman en hij maakte stoelen, strijkplanken en houten speelgoed. Al snel noemde hij zijn bedrijf LEGO. Het woord LEGO was ontstaan uit de Deense woorden ‘leg’ en ‘godt’, wat samen ‘speel leuk’ betekent. 90 jaar later wordt er nog steeds ‘leuk gespeeld’ en is het volgens het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn de hoogste tijd voor een tentoonstelling over negentig jaar LEGO.

Programma

Zaterdag 13 mei verzamelen we 11:50-12:00u bij de ingang in de Krententuin waarna we om 12.00u gezamenlijk naar binnen gaan. Voor wie wil is het ook mogelijk om bij het NS Station te verzamelen en gezamenlijk naar het museum te wandelen. Zorg dan dat je 11.20-11.30u bij de stenen bankjes voor de grote trap op het Stationsplein staat en we om 11.30u kunnen vertrekken.

Bij binnenkomst kan ieder voor zich een kaartje bij de kassa kopen, diens jas/tas kwijt in de gratis kluisjes in de garderobe en krijgt iedereen een audio-guide om naar de verhalen bij de tentoonstelling te luisteren. Vervolgens gaan we naar de LEGO-tentoonstelling.

Voor wie wil, verzamelen we rond 13.30u bij de horecagelegenheid in het museum voor een pauze. Na de pauze is er de gelegenheid om terug het museum in te gaan. Nadat men de LEGO-tentoonstelling heeft gezien kan men ook de vaste collectie van het museum bekijken.

Rond 14.30u is de gezamenlijke activiteit afgelopen. Wie wil mag uiteraard langer in het museum blijven of aansluitend nog ergens een drankje doen met andere deelnemers.

Kosten

NVA Hoorn rekent geen kosten. Wel zijn entree en consumpties voor eigen rekening. Entree volwassenen €10,-, 12 t/m 16 jaar €5,-. Op vertoon van de Museumkaart of Cultuurkaart Gemeente Hoorn is entree gratis.
Let op: In het museum is het niet toegestaan om zelf meegebrachte consumpties te nuttigen.
Voor meer informatie over het museum, de tentoonstelling, parkeermogelijkheden en de horeca, zie www.museumhoorn.nl

Wil je gezellig met ons mee? Mail naar nva.hoorn@autisme.nl voor aanmelding.

Entreeprijs:
NVA Hoorn rekent geen kosten. Het kaartje en consumpties zijn voor eigen rekening.

Aanmelden via:
nva.hoorn@autisme.nl

 

Sluiten
Word nu lid!