Home Agenda Filmavond en Sprekerspanel – NVA Steenwijkerland
Filmavond en Sprekerspanel – NVA Steenwijkerland
20 november 202319:30 - 21:30
Drenthe, OverijsselPannenkoekboerderij Steenwijk, Meppelerweg 89, Steenwijk

📢 Uitnodiging voor een Speciale Avond! 📽️
Op maandagavond 20 november 2023 hebben we iets heel speciaals voor jullie in petto! We nodigen jullie van harte uit voor een inspirerende filmavond en een boeiend sprekerspanel.
We vertonen de film “Mind my Mind,” een ontroerend verhaal over autisme en sociale interactie. 🎬 Je wilt deze filmervaring niet missen!
Datum: 20 november 2023
Inloop: 19.15 uur
Start: 19.30 uur
Locatie: Pannenkoekboerderij Steenwijk, Meppelerweg 89, Steenwijk

En er is meer goed nieuws: we hebben enkele geweldige sprekers voor jullie klaarstaan om na de film met jullie in gesprek te gaan. Pascal van IJzendoorn, Annemiek Koster, Ingrid Werink, Karin Simonis-Wigbels en Nico Busger op Vollenbroek zullen hun inzichten delen! 🗣️
Pascal van IJzendoorn is bestuurder van de NVA Noord-Holland en schrijver van het boek ‘Help, ik ben een autist. Ik was het al voordat ik het wist’. Pascal kreeg op zijn 30e de diagnose ASS na een lang zorgtraject met diverse andere diagnoses. Hij deelt zijn ervaringen met als doel mensen meer te leren over autisme. “Uit ervaring weet ik dat het krijgen van de diagnose autisme het startpunt is van een zoektocht naar jezelf en naar de juiste ondersteuning. Dit heb ik ervaren als een enorme puzzel. Er wordt zoveel hulp aangeboden, maar wat past bij jou?”
Ingrid Werink kreeg op haar 34ste de diagnose ASS. “De jaren voor mijn diagnose kenmerken zich onder andere door somberheid, depressies, moeite met sociale contacten, eenzaamheid, vaak vastlopen op school en werk, continu het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan het gemiddelde plaatje van wat van je verwacht wordt en het zelf ook niet helemaal kunnen plaatsen van waar het falen vandaan komt, laat staan te weten wat ik nodig had. Nadat ik moeder werd en een van mijn drie zonen destijds de diagnose ASS kreeg, vermoedde ik dat dit de situaties waar ik tegenaan liep ook kon verklaren. Door mijn diagnose kwam ‘de’ zoektocht ten einde en kon ik mij meer richten op: wat nu en dat is dat ik graag iets wil betekenen voor mensen die tegen hetzelfde aanlopen, hopende dat zij niet zo hoeven te lijden als ik heb ervaren.”

Toegang is helemaal gratis en we zorgen voor consumpties.

Aanmelden
Om ervoor te zorgen dat we voldoende ruimte en lekkers hebben voor iedereen, vragen we jullie om je aan te melden via nva.steenwijkerland@autisme.nl tot en met 18 november 2023.
Mis deze bijzondere avond niet! We kijken ernaar uit om jullie allemaal te verwelkomen. Tot dan!

p.s. krijg jij onze nieuwsbrief al zodat je op de hoogte kan blijven van al onze activiteiten?! Zo niet schrijf je vandaag dan nog in door een mail te sturen naar nva.steenwijkerland@autisme.nl 📄

Sluiten
Word nu lid!