Home Over autisme Onderwijs Expertgroep Autisme en Onderwijs Onno Mulder

Onno Mulder

Expertgroep Autisme en Onderwijs

Expertgroep Autisme en Onderwijs Onno‘Als vader van twee zoons, van wie tenminste 1 is gediagnosticeerd met ASS, heb ik ervaren hoe moeilijk het is om hiervoor erkenning te krijgen! En een goede begeleiding te vinden binnen het (regulier en speciaal) onderwijs’, vertelt Onno Mulder.

Als directeur van een school (eerst rector in het voortgezet onderwijs, nu directeur van Vrije School Amersfoort basisonderwijs) weet Onno hoe moeilijk het is voor docenten om hiermee om te gaan in een volle klas. Onno: ‘Hoe moeilijk het is een goede IB-er te vinden, en wat een uitdaging het is om ieder kind dat te bieden wat hij of zij nodig heeft om tot bloei te komen! De inzichten in autisme ontwikkelen, en de werkgroep wil graag voor alle betrokkenen een handvat bieden hoe hiermee het beste kan worden omgegaan. Waarbij het belang van het kind / de leerling voorop staat. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren.’

Onno was rector in het voortgezet onderwijs en is nu directeur van Vrije School Amersfoort. Hij heeft een zoon met autisme.

Sluiten
Word nu lid!