Home NVA regionaal NVA Noord-Holland Lotgenotencontact Noord-Holland

Lotgenotencontact Noord-Holland

Voor wie behoefte heeft aan herkenning of steun.

De NVA Noord Holland biedt haar leden vele mogelijkheden om elkaar te ontmoeten: mensen met autisme, hun ouders, partners en kinderen. Mensen aan wie je niet alles hoeft uit te leggen. Met wie je samen kunt ontspannen, bijvoorbeeld op een Auti-Doe-Dag in een pretpark of bij een toneel- of filmvoorstelling. En regelmatig wordt de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten gecombineerd met nuttige informatie: tijdens een themadag, congres of een informatieavond in de regio.

Al onze activiteiten worden georganiseerd door een enthousiast vrijwilligersteam. Ook iets betekenen voor de doelgroep, bezoek onze word vrijwilliger pagina.

Themabijeenkomsten

Meer weten over autisme? In Noord Holland worden op diverse plaatsen met grote regelmaat themabijeenkomsten georganiseerd. Autisme en dwang, prikkelverwerking, Autisme en stress etc. zijn enkele voorbeelden van thema’s die behandeld worden. Ga naar themabijeenkomsten…

Gespreksgroepen

Voor de diverse doelgroepen zoals volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie, partners van een man of vrouw met autisme, ouders van een kind met autisme, organiseert de NVA gespreksgroepen onder leiding van een gespreksleider. De gespreksleiders zijn betrokken en getrainde NVA vrijwilligers met kennis van autisme. Ga naar gespreksgroepen..

Ontmoeten

Hoe fijn kan het zijn als je niet uit hoeft te leggen wat autisme inhoud. Gelijkgestemde ontmoeten in een ongedwongen omgeving en gewoon even jezelf kunnen zijn. Wij bieden hiervoor op diverse plaatsen in Noord Holland activiteiten voor. Ga naar ontmoeten….

Deelnemers gezocht

Wij zijn een regio in beweging en continu nieuwe activiteiten aan het ontwikkelen. Diverse activiteiten zijn reeds uitgedacht en daarvoor zijn wij op zoek naar nieuwe deelnemers. Mocht je activiteiten missen, laat het dan vooral even weten via e-mail: nva.noordholland@autisme.nl. Dan gaan wij onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ga naar deelnemers gezocht….