Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Zuid-Holland Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Gespreksgroepen Zuid-Holland

Het doel van de gespreksgroep is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groep is informeel en heeft geen therapeutisch doel. De gespreksgroep heeft een eigen gespreksleiding, bestaande uit een 1e en 2e gespreksleider. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. Het kan ook een springplank zijn voor het opbouwen van een eigen sociaal netwerk.

Voor informatie of deelname in Dordrecht kunt u mailen met nva.lotgenoten.dordrecht@gmail.com

Voor informatie of deelname in Rotterdam kunt u mailen met nva.lotgenoten.rotterdam@gmail.com

Groepen in Den Haag (volwassenen en jongeren)

Het AIC Den Haag heeft een besloten lotgenotengroep voor volwassenen en binnenkort gaat een besloten lotgenotengroep voor jongeren van start. Voor informatie of deelname in Den Haag kunt u een mail sturen naar aic.denhaag1@gmail.com

Inloopochtend in Vlaardingen

Voor de Waterweg gemeenten is er in Vlaardingen een NVA Autisme inloop voor allen die met autisme te maken hebben of hier meer over willen weten. Een mogelijkheid tot informatie en of gesprek aan te gaan met ervaringsdeskundige, elke 2e donderdag van de maand.
Het aantal mensen dat te maken heeft met autisme – zoals ouders, broers, zussen, partners, leraren, zorgverleners en alle anderen – is vele malen groter dan de ruim 1% van de Nederlanders, ongeveer 200.000 mensen, met autisme.
Autisme is niet te genezen, onbegrip wel.
Tijd: 10.30-12.00 uur,
Adres: medialounge van De Bibliotheek Vlaardingen, Waalstraat 100.

Koffie-ochtend voor partners

Het AIC Rotterdam organiseert elke maand een koffieochtend voor partners. Op deze pagina vindt u alle actuele informatie.

Het AIC Delft organiseert elke maand een koffieochtend voor partners. Op deze pagina vindt u alle actuele informatie.

Gespreksgroep voor partners

Bij voldoende aanmeldingen kan een gespreksgroep in Gouda worden gestart. Wilt u deelnemen aan een gespreksgroep voor partners in Gouda, neem dan contact op met Roelie Struijk, e-mail roja.struijk@planet.nl

Voor een persoonlijk gesprek kunt u bellen naar Roelie Struijk: 06-12955411.

Ontmoetingsgroep voor volwassenen met een Autisme Spectrum Stoornis

Deze (doorlopende) groep die maandelijks bijeenkomt is bedoeld voor mensen met autisme die een normale of hoge intelligentie hebben. Binnen deze groep kunnen deelnemers elkaar ontmoeten. Het is geen therapeutische groep, er wordt geen behandeling gegeven.

Voor wie
Voor volwassenen vanaf 18 jaar met autisme die een normale of hoge intelligentie hebben.

Doel
Elkaar ontmoeten en het vinden van herkenning en steun bij anderen, d.m.v. het uitwisselen van ervaringen, tips en kennis.

Inhoud
Eenmaal per maand is er een bijeenkomst. De deelnemers bepalen zelf over welk onderwerp zij de komende bijeenkomst met elkaar willen praten. De consulenten van MEE zullen waar nodig sturing geven aan de groep en een terugkoppeling geven. Voordat deelnemers kunnen instromen vindt er een kennismakingsgesprek plaats met een consulent van MEE. Tijdens dit gesprek kan de deelnemer vragen stellen over de groep en samen met consulent van MEE een inschatting maken of de deelnemer geschikt is voor deelname aan de ontmoetingsgroep en welke groep het meest passend is.

Belangstelling?
Op dit moment hebben wij ruimte in de ontmoetingsgroep op donderdagavond in Leiden, en op maandagavond in Katwijk. En op de woensdagavond in Leiden of Lisse in een groep met jongvolwassenen. Ook vrouwen zijn van harte welkom! We hebben een aantal vrouwen in de groepen, het zou leuk zijn als dit er nog meer worden.Heb je belangstelling voor deze ontmoetingsgroep dan kun je dit via een belangstellingsformulier op www.meezhn.nl aan ons kenbaar maken.

Autismecafés

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

In Zuid-Holland zijn er Autismecafés in: Dordrecht, Leiden en Nieuwkoop

Autismecafé Leiden

Contactpersoon
Tanya Arts (06) 313 49 583 autismecafeleiden@gmail.com

Gespreksleider
Greet Meesters

Locatie
Het Gebouw, Arubapad 2, 2315 VA Leiden

Facebook Twitter

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Autismecafé Nieuwkoop

Contactpersonen:
Pauline Pieterse en Myra Dijkstra autismecafenieuwkoop@hotmail.com

Gespreksleider
Myra Dijkstra

Locatie
De Bun Anemonenstraat 25 2431 XB  Noorden

Facebook

Auticafé Nieuwerkerk a/d IJssel
Woon je in de Zuidplas of omgeving, heb je een vorm van normaal tot hoger functionerend autisme, of ben je heel erg onzeker, dan is deze avond echt iets voor jou!

Uitgaan in een omgeving waar jij je thuis kunt voelen, anderen kunt onmoeten en vrienden vinden. Chillen, muziek luisteren, een leuke activiteit doen, kletsen, drankje drinken, dansen, een keer samen gamen of een film kijken. Maar ook informatie van sprekers over uiteenlopende onderwerpen die met autisme te maken hebben.

Het Auticafé richt zich vooral op jongeren, maar ouders/begeleiders zijn van harte welkom.Het Auticafé vindt plaats in jongerencentrum ’t Blok, IJsermanpad 1, 2911 PH Nieuwerkerk aan den IJsselElke tweede dinsdag van de maand, vanaf 19.30 uur.

Meer informatie op https://welzijnzuidplas.nl/

ChillAut  (voorheen Jongerencafé Leerdam)

ChillAut is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor normaal tot hoger begaafde jongeren vanaf 13 jaar met een vorm van autisme. Voor deze jongeren kunnen ‘gewone’ activiteiten wat te ingewikkeld zijn waardoor ze vaak thuis achter hun eigen ‘schermen’ blijven hangen. Met dit jongerencafé hopen we deze jongeren een gezellige en veilige plek te kunnen bieden waar ze zich ook op sociaal gebied verder kunnen ontwikkelen. Een paar ingrediënten van de avonden: gezelligheid, veel chips en cola, samen gamen of een bordspel doen, biljarten of ‘voetbaltafelen’, een avondje bowlen, etc.

Voor wie : Jongeren met een vorm van autisme.
Wanneer : Eens in de maand op vrijdagavond
Waar : Jongerencentrum M3, Q de Palmelaan 110 te Leerdam
Kosten : 5 euro per keer (frisdrank, koek en chips zijn gratis)

Kijk voor alle informatie op de website van ChillAut