Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Utrecht Lotgenotencontact

Lotgenotencontact

Gespreksgroepen volwassenen met autisme

Voor volwassenen met autisme met een normale tot hoge intelligentie zijn er lotgenotengespreksgroepen in Amersfoort, De Bilt, Woerden, Maarssenbroek en Hilversum. In De Bilt is zowel een gemengde groep als een vrouwengroep.

Het doel van de gespreksgroepen is om volwassenen met autisme met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen met autisme. De groepen zijn informeel en hebben geen therapeutisch doel. De gespreksgroepen hebben een eigen gespreksleiding, bestaande uit een 1 of 2 gespreksleiders. Dit zijn betrokken vrijwilligers die kennis van autisme hebben. De groepen hebben een informeel karakter. De deelnemers bepalen gezamenlijk de onderwerpen van gesprek. In een veilige omgeving kunnen deelnemers ervaringen uitwisselen, gevoelens uiten en elkaar helpen met praktische tips en handvatten. De bijeenkomsten zijn 1x per maand of 6 weken op een vaste avond.

Voor informatie, of aanmelden mailen naar: nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

Lotgenotengespreksgroep in De Bilt voor (echt)paren waarvan een partner ASS heeft

Het doel van deze gespreksgroep is om (echt)paren waarvan een partner ASS heeft met elkaar in contact te brengen en gelegenheid te bieden om met elkaar te praten over hun ervaringen. Voor informatie of aanmelden mailen naar: nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

Gespreksgroep voor vrouwen/mannen met een ex-partner met ASS in Bilthoven

Scheiden heeft een grote impact, scheiden van iemand met ASS maakt de impact nog groter. Allerlei vragen kunnen je bezig houden; begrijpen wat er gebeurd is, verwachtingen die er nog zijn, je ex-partner als co-ouder en hoe nu verder. Het delen van ervaringen, reflecteren en elkaar ondersteunen helpt om puzzelstukjes op hun plek te krijgen en weer verder te komen. Voor informatie of aanmelden mailen naar: nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

Gespreksgroep voor ouders van pubers/jongvolwassenen

Er is plaats voor nieuwe ouders! Opzet: 4 x per jaar op een zaterdagochtend. Locatie: H. van Hoornelaan 7, 3984 PL Odijk. Contactpersoon: Lyda Blom, Mobielnummer: 06-20267678.

Nieuwe gespreksgroep in Eemnes voor ouders met een kind met ASS

Voor ouders met een kind met autisme start er een nieuwe lotgenotengespreksgroep in Eemnes. De bijeenkomsten worden 1x per maand overdag gehouden op een nog af te spreken dag (eventueel in het weekend), op een gezellige locatie in Eemnes.Er start een nieuwe groep zodra er genoeg deelnemers zijn. Voor informatie of aanmelden mailen naar nva.lotgenoten.regio.utrecht@gmail.com

Lotgenotencontact regio Culemborg

Wij zijn een contactgroep voor mensen met (een vorm van) autisme uit Culemborg en omstreken. We komen één keer per maand samen om in informele sfeer samen te praten over ervaringen of om even een spelletje te spelen. Tijdens de bijeenkomsten is er telkens een ondersteuner van het sociaal wijkteam Culemborg aanwezig. Zij begeleiden de boel en doen gezellig mee.De huidige groep is voornamelijk voor volwassenen. Er is echter ook een jongerengroep in ontwikkeling. Dit gaat in samenwerking tussen het sociaal wijkteam en enkele ouders.

Wanneer: elke tweede donderdag van de maand van 19:00 tot 21:30 uur
Kosten: deelname is gratis, je betaalt echter wel voor consumpties
Waar: het Z-Café in het centrum van Culemborg (Ridderstraat 4, 4101 BK)

Voor alle details en de actuele planning, zie: https://www.autismecontactculemborg.nl/.

Chill Auti Café Houten

1x per maand, voor autisten met normaal tot hoger IQ

Kijk voor actuele informatie op de site: www.chillauticafe.com

Autismecafé IJsselstein

Het Autismecafé is een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme. Het ontmoeten van andere ouders van kinderen met autisme is prettig: je ziet dat je niet de enige bent, er is begrip voor je situatie, je kunt ervaringen uitwisselen en van andere mensen tips en ideeën krijgen. Het Autismecafé is een echt ouderinitiatief: door ouders, voor ouders. Dus iedereen kan nieuwe thema’s en ideeën aandragen. Belangstellenden hoeven zich niet aan te melden. Je kunt er gratis en anoniem heen. Naast ouders zijn ook andere bezoekers welkom, zoals mensen met autisme, familieleden en hulpverleners.

Contactpersoon
Martina Kuivenhoven IJsselstein@autismecafe.nl

Gespreksleider
Peter Gielissen

Locatie
Bibliotheek IJsselstein Overtoom 7, 3401 DD

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Café Soosjaal (AIC Woerden)

Adres: Babylon, Burg. H.G. van Kempensingel 31, 3443 AM Woerden

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl

AS we Meet: ontmoetingsactiviteiten voor volwassenen met autisme in Woerden

AS we Meet wil volwassenen met autisme een plek bieden om elkaar te ontmoeten, te netwerken, ontspannen, en samen activiteiten te ondernemen. Iedereen vanaf ongeveer 25 jaar met een vorm van autisme is welkom.De ene maand ontmoet de groep elkaar bij Welzijn Woerden, de andere maand gaan de deelnemers met elkaar op pad. Bijvoorbeeld naar een museum of uit eten.Om op de hoogte te blijven van de komende activiteiten kan je je aanmelden via: aswemeetwoerden@gmail.com en/of kan je je aanmelden op: https://www.facebook.com/aswemeetwoerden/. Ook zullen de activiteiten die nog komen worden weergegeven op: https://autismewoerden.nl/kalender/ontmoeting-volwassenen/AS we Meet is een initiatief van volwassenen met autisme zelf, ondersteund door AIC Woerden. Het coördinatieteam van AS we Meet is te bereiken via aswemeetwoerden@gmail.com

 

Vrouwen ontmoeten Vrouwen

Deze club is voor vrouwen met autisme eenmaal in de zes weken bij Welzijn Woerden (De Plint). Zij zijn minimaal 20 jaar oud, hebben een normale tot hoge intelligentie, respecteren elkaar en elkaars verhalen en gaan hier discreet mee om. Ze ontmoeten, wisselen ervaringen uit, ontspannen en netwerken.

Kijk voor actuele data in de activiteitenkalender van www.autismewoerden.nl