Home Agenda Thema-avond De weg naar herstel – AIC Eindhoven
Thema-avond De weg naar herstel – AIC Eindhoven
7 november 202219:30 - 21:30
Noord-BrabantWijkcentrum de Dommel “Verdiruimte” Bennekelstraat 131 5654 DD Eindhoven

‘In mei 2015 gebeurde het onvoorstelbare: onze sportieve 14-jarige zoon, een goede 2VWO leerling op een reguliere school, blokkeerde volledig, kon niet meer communiceren en had extreme angst. Lichamelijk was hij volgens de artsen gezond. Diagnose: autisme (Asperger). Na meer dan een jaar begeleiding te hebben gehad via jeugdpsychiatrie, werd hij voor scholing afgeschreven: ”jullie zoon zal nooit meer iets leren”. Daar sta je dan, samen met je zoon, in een uitzichtloze situatie.

We hielden ons vast aan de hoop op herstel en verbetering. En dat is gelukt! Onze zoon heeft twee deelcertificaten op VWO niveau gehaald, die ook van nut zijn bij zijn vervolgopleiding als computerprogrammeur. Hij heeft met gemak een rijbewijs gehaald en rijdt iedere week naar zijn opleiding. Daar woont hij nu als 21-jarige ook zelfstandig de halve week. Hij is open en sociaal geworden.’

Deze lezing door Hans Baaijens gaat over het lijden van een gezin, de strijd voor herstel en alle stappen die daarvoor gezet zijn.
Hans hoopt door het delen van zijn verhaal anderen te helpen die in een soortgelijke situatie zitten.

Entreeprijs:
Gratis

Aanmelden via:
https://nva-nb.nl/aanmelden-thema-avond-de-weg-naar-herstel-aic-eindhoven-7-november-2022/

Meer info:
www.nva-nb.nl

Sluiten
Word nu lid!