Home Agenda Informatieavond ‘Autisme en vrouwen’ in Hoorn
Informatieavond ‘Autisme en vrouwen’ in Hoorn
26 maart 202019:00 - 21:00
Noord-HollandWijkcentrum De Huesmolen (De Huesmolen 60) Hoorn

Op 26 maart organiseren wij een college ‘Autisme en vrouwen’ in Hoorn, met sprekers Lisa Snip, GZ-psycholoog en een van de leadexperts autismenetwerk GGZ-NHN en ervaringsdeskundige.

Autisme/autismespectrumstoornis kan zich anders uiten bij vrouwen dan bij mannen. Vrouwen hebben vaker strategieën aangeleerd om sociale en communicatieve opvallendheden te verhullen of compenseren. Wanneer er hoge stress door bijvoorbeeld veranderingen wordt ervaren, zullen meisjes dit vaker voor zich houden en zich terugtrekken, waardoor de stress minder opvalt. Naarmate er meer van ze wordt gevraagd, bijvoorbeeld studeren/zelfstandig wonen of een gezin, kampen velen met een toename in andere psychische klachten die boven op het autisme komen.

Voor herkenning en erkenning van deze vrouwen, is het van belang dat het stereotype beeld over autisme wordt bijgesteld. Er is een groter risico voor vrouwen met autisme op overbelasting door teveel multitasking of (zintuigelijke) gevoeligheid. Dit terwijl vrouwen met autisme diverse kwaliteiten bezitten, die met (enige) aanpassing door de omgeving, veel beter benut zouden kunnen worden.

Voor meer informatie over deze avond kun je mailen met Carly van den Meulenhof: c.vandemeulenhof@ggz-nhn.nl.

Sluiten
Word nu lid!